Samsung, herkesi kablolardan kurtaracak!

Samsung, kablosuz şarj teknolojisini bir adım öteye taşıyarak kullanıcılarını kablolardan tamamen kurtaracak. İşte yeni kablosuz şarj teknolojisi

Samsung, herkesi kablolardan kurtaracak!
Samsung, herkesi kablolardan kurtaracak!
GİRİŞ 26.03.2018 10:50 GÜNCELLEME 26.03.2018 10:50

Samsung tarafından 2016 yılında alınan bir patent, şirketin gerçek anlamda kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığını gösteriyor. Şu anki mevcut kablosuz şarj teknolojinin, aslında kullanıcılarını şarj aletlerinden tam olarak kurtaramadığı düşünüldüğünde, Samsung tarafından alınan bu yeni patentin önemi daha iyi anlaşılıyor.

Öyle ki, Güney Koreli teknoloji devinin hedefi, cihazınızı şarj aletine takmadan ya da herhangi bir şarj ünitesinin üzerine koymadan normal kullanım halinde de şarj olabilmesini sağlamak. Bu amaçla temassız ve kablosuz bir adaptör geliştirmek niyetinde olan şirket, belli bir mesafe içerisindeki cihazları frekanslar sayesinde şarj etmeyi planlıyor.

Bu teknolojinin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda henüz bir netlik yok. Ancak Samsung'a yakın kaynaklar bu yeni özelliğin telefonlarda yer almasının üç yılı bulabileceğini belirtiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
İBAN kiralamaya ağır cezalar geliyor! Maliye geniş çaplı çalışma başlattı