iOS 11.3 ile artık kişisel verileriniz güvende

En güvenli mobil işletim sistemi olarak bilinen iOS, yeni sürümü ile bu unvanını bir kere daha tescillemiş oldu. iOS 11.3 gizlilik ayarları, kendinizi daha güvende hissetmenizi sağlayacak

iOS 11.3 ile artık kişisel verileriniz güvende
iOS 11.3 ile artık kişisel verileriniz güvende
GİRİŞ 02.04.2018 12:01 GÜNCELLEME 02.04.2018 12:01

iOS 11.3 sürümü en sonunda Apple kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Her ne kadar daha önce yaşanan batarya yavaşlatma skandalı yüzünden yeni sürümün en dikkat çeken özelliği pil sağlığı ayarları olsa da, iOS 11.3 sürümü aslında bundan çok daha önemli bir yeniliğe sahip.

Apple tarafından iOS 11.3 sürümü ile servis edilen bu yeni özelliğin önemi, Facebook'un Cambridge Analytica skandalından sonra bir kat daha artmış vaziyette. Öyle ki artık iOS 11.3 kullanıcıları, Apple'ın verileri ne zaman ve nerede kullandığını öğrenebilecek.

Herhangi bir Apple uygulaması (örneğin iTunes) tarafından depolanan verilerin, ne amaçla depolandığı veya nerede kullanıldığı soruları artık yanıtsız kalmayacak. Bu hamleyle kişisel verilerin korunması konusunda ne kadar hassas olduğunu göstermeyi amaçlayan Apple, yeni özelliği sayesinde telefon yavaşlatma hadisesiyle kaybettiği güveni de yeniden toparlamak istiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması