Kavisli iPhone geliyor! Çıkış tarihi...

Apple, kavisli ekranlı ve dokunmadan kontrol edilebilen iPhone üzerinde çalışmaya başladı

Kavisli iPhone geliyor! Çıkış tarihi...
Kavisli iPhone geliyor! Çıkış tarihi...
GİRİŞ 04.04.2018 16:56 GÜNCELLEME 04.04.2018 16:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Apple, gelecekteki iPhone modelleri için kavisli ekranlar ve dokunmadan kontrol özellikleri üzerinde çalışıyor. Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD’li teknoloji devi erken aşamadaki projelerle en değerli ürününü gittikçe kalabalıklaşan pazarda farklılaştırmak istiyor.

Dokunmadan kontrol özellikleri, kullanıcıların parmaklarını ekrana yakın bir konumda hareket ettirmeleriyle iPhone’u yönetmelerini sağlayacak. Samsung’un Air Gesture teknolojisinin gelişmiş bir sürümü üzerinde çalışan Apple’ın geliştirdiği bu özelliğin en az iki yıl daha AR-GE aşamasında kalacağı söyleniyor.

Bloomberg ayrıca, Apple’ın tepe ve alt bölümlerinden içe doğru kavisli iPhone ekranları geliştirmek istediğini belirtiyor. Apple’ın bu alanda, kavisli ekranlarını yanlardan ivmeli geliştiren rakibi Samsung’dan farklılaşmak için çaba sarf ettiğine dikkat çekiliyor.

Apple’ın söz konusu teknolojileri araştırmaya yeni başladığı ve henüz herhangi bir karar vermediği de gelen haberler arasında. Dokunmadan kontrol ve kavisli ekran özelliklerine sahip ilk iPhone modellerinin en erken 2020'de tüketicilere sunulması bekleniyor.

ABD'li teknoloji şirketi ayrıca OLED ekran teknolojisini daha fazla cihaza getirmek için düğmeye basmış durumda. Kaynaklara göre, şirket bu yıl 6,5 inç ve 5,8 inç OLED ekranlı iki yeni iPhone satışa sunacak. Şirketin yine bu yıl satışa sunmayı planladığı LCD ekranlı iPhone modeli ise iPhone X'un halefi olacak ve diğer iki cihaza kıyasla daha uygun fiyatla satılacak.

Bugüne kadar OLED ekranlar için Samsung ile çalışan Apple'ın LG Display'i de iş ortakları arasına eklediği belirtiliyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    olsa ne olacak ıphone x i almak için yemeden içmeden kuruş harcamadan 4 ay çalışmam gerekiyor bunun içinde 10 ay çalışırız artık yaşayabilirsek tabiki de
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar