Savcıdan Samsung hakkında şok iddia!

Güney Koreli savcılar, işçilerin sendikalarını güçlendirme çalışmalarını engellediği şüphesiyle Samsung ofisine baskın düzenledi

Savcıdan Samsung hakkında şok iddia!
Savcıdan Samsung hakkında şok iddia!
GİRİŞ 06.04.2018 11:37 GÜNCELLEME 06.04.2018 11:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güney Kore’nin en büyük teknoloji şirketlerinden Samsung Electronics’in Seul’de bulunan bir ofisine bu sabah savcılar tarafından basıldı. Baskın, Samsung’un çalışanlarının işçi sendikalarını güçlendirme çalışmalarını sabote ettiği iddiasının araştırılması için gerçekleştirildi.

Teknoloji devi geçmişte sık sık politikacılar ve sivil toplum örgütleri tarafından sendikalaşmış iş gücüne karşı mesafeli durması ve yalnızca küçük sendikalarla çalışması nedeniyle eleştirilmişti.

Seul Savcılığı ofisinden kamuoyuna yapılan açıklamada, baskının Samsung’un Seul’ün hemen güneyindeki Suwon'da bulunan tamir servisi ofisine düzenlendiği belirtildi.

Konuyla ilgili Reuters’a konuşan Dankook Üniversitesi Ekonomi Profesörü Kim Tai-gi, işçi yanlısı politikalar güden Güney Kore Başkanı Moon Jae-in’i kast ederek, “Bence yönetim Samsung’un sendika karşıtı yaklaşımına bir son vermeye çalışıyor.” dedi.

Güney Kore'nin en büyük şirketlerinden birisi olan Samsung, bir aile tarafından yönetiliyor ve sık sık yasalarla karşı karşıya geliyor. Geçtiğimiz yıl rüşver ve yolsuzluktan tutuklanarak 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Samsung'un veliahtı Jay Y. Lee'nin 6 ay sonra salıverilmesi ülkede büyük bir tartışma yaratmıştı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Kazanıyorsan ki müthiş kazanıyorsun işçiye de hakkını fazlasıyla vereceksin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor