İndirdiğiniz eklenti kabusunuz olmasın!

Son derece masum amaçlarla indirdiğiniz bir tarayıcı eklentisi kâbusunuz olabilir. Stylish eklentisi gizli bir şekilde tüm internet gezintinizi kayıt altına alıyor

İndirdiğiniz eklenti kabusunuz olmasın!
İndirdiğiniz eklenti kabusunuz olmasın!
GİRİŞ 09.07.2018 12:50 GÜNCELLEME 09.07.2018 12:50

Tarayıcı eklentileri bugün en çok kullanılan yazılım bileşenlerinin başında geliyor. Hal böyle olunca suistimal olayları da kaçınılmaz oluyor. Popüler eklentilerde Stylish buna son örnek oldu. 

Stylish eklentisi nedir? 

Chrome, Firefox ve Opera tarayıcılarında yer alan Stylish adındaki eklenti ziyaret edilen web sitelerinin tasarımını belirli ölçekte değiştirmenizi sağlıyor. Facebook, Twitter gibi sayfalarda dağınıklığın da önüne geçiyor.

Eklentinin görevi bu iken buna karşılık kullanıcılardan bir bedel alıyor. Araştırmacıların ortaya çıkardığı bilgilere göre eklenti kullanıcının gezdiği sitelerle ilgili veriler toplarken Google üzerinde yaptığı aramaları da kaydediyor. Sonrasında bunları geliştiricinin web sitesine gönderiyor.

Eklentinin geçen yıl Ocak ayından bu yana kullanıcı verilerini topladığı belirtiliyor. Buna rağmen tarayıcılar rapor ortaya çıktıktan sonra eklentiyi mağazalardan kaldırmışlar. Araştırmacılar Stylus eklentisinin bu alanda daha güvenli bir alternatif olduğunu ifade ediyor.

KAYNAK: DONANIM HABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması