Kullanıcılar dikkat! Yasak bu akşam başlıyor

İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinin kararıyla, bu akşam yapılacak MKE Ankaragücü-Galatasaray maçı sırasında Periscope'a erişim engellenecek

Kullanıcılar dikkat! Yasak bu akşam başlıyor
Kullanıcılar dikkat! Yasak bu akşam başlıyor
GİRİŞ 10.08.2018 15:00 GÜNCELLEME 10.08.2018 15:00
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinin aldığı karar doğrultusunda, yayın hakları Digitürk'e ait Süper Toto Süper Lig maçlarının oynandığı sürelerle sınırlı olmak üzere Periscope'a erişim yasağı bu akşam başlayacak.

MKE Ankaragücü-Galatasaray maçının oynanacağı 21.45'ten itibaren karşılaşma sonuna kadar Periscope erişime kapalı olacak.

Süper Toto Süper Lig futbol müsabakalarının yayın hakkını elinde bulunduran Digitürk, canlı video paylaşım uygulaması Periscope üzerinden maçların görüntülerinin izinsiz servis edildiği gerekçesiyle İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesine başvurmuştu.

Müracaatı yerinde bulan mahkemenin, maçların Twitter'a ait Periscope'tan yayınının önüne geçmek amacıyla aldığı kararda, "Süper Toto Süper Lig futbol müsabakalarının oynandığı sürelerle sınırlı olmak üzere pscp.tv, proxsee.pscp.tv, prod-assets.pscp.tv, prod-video-eu-central-1.pscp.tv Periscope uygulama adreslerinde Süper Toto Süper Lig futbol müsabakalarının oynandığı sürelerle sınırlı olmak üzere ihtiyati tedbir yoluyla erişimin engellenmesine karar verildi." ifadesi kullanılmıştı.

Mahkeme kararının ardından Twitter ile Digitürk arasında yürütülen görüşmelerde yayın konusunda anlaşma sağlanamadı.

Bunun üzerine Erişim Sağlayıcıları Birliğinin internet servis sağlayıcılarına gönderdiği mahkeme kararı gereği, sınırlı süreyle erişimin engellenmesi amacıyla teknik altyapılarda değişiklik yapıldı.

Karar gereğince canlı video paylaşım uygulaması Periscope, bu akşam 21.45-23.35 saatlerinde oynanacak MKE Ankaragücü-Galatasaray maçı sırasında erişime kapatılacak.

Karşılaşmanın sona ermesinin ardından uygulama tekrar erişime açılacak

YORUMLAR 11
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    ben öle bi yasak görmedim
    Cevapla
  • Hülagühan 5 yıl önce Şikayet Et
    3.köprü gibi bein sport u mecbur üyelik yapın
    Cevapla
  • ilker 5 yıl önce Şikayet Et
    amerikaya kılçıksız kemiksiz vergisiz korsan uber araçlarıyla organize bir şekilde para kaçıran ubere de erişim engellenmesi lazım
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar saçma youtubtan canlı yayınlasa biri tüm youtube mu kapatacaklar böle bir saçmalık görmedim yayını kim yapıosa onu bulun engelleyin
    Cevapla
  • engin kaya 5 yıl önce Şikayet Et
    internette yasak olmaz maçı izledim bunu kimse engelleyemez internetin komple fişini çekmeleri gerekir ancak o zamanda savaş çıkar :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?