Samsung yeni taşınabilir SSD'sini duyurdu

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, olağanüstü okuma ve yazma hızları sunan NVMe tabanlı yeni taşınabilir SSD'sini duyurdu. Portable SSD X5 olarak lanse edilen ürün Thunderbolt 3 teknolojisine sahip.

Samsung yeni taşınabilir SSD'sini duyurdu
Samsung yeni taşınabilir SSD'sini duyurdu
GİRİŞ 29.08.2018 11:25 GÜNCELLEME 29.08.2018 11:28

Samsung tüketicilere yönelik SSD ürünlerinin arasına bir yenisini ekledi. Güney Koreli şirket 20 GB büyüklüğündeki bir 4K UHD videoyu yaklaşık 12 saniyede transfer edebilen Thunderbolt 3 uyumlu bir taşınabilir SSD duyurdu. NVMe tabanlı Portable SSD X5, içerik oluşturucular ve BT uzmanları için ideal bir depolama çözümü olarak gösteriliyor.

Portable SSD X5, saniyede 2800 MB okuma ve 2300 MB yazma hızları sunuyor. Yani bu da SATA arabirimli taşınabilir SSD'lerden 5 kat, tipik harici disklerden ise 25 kat daha hızlı olduğu anlamına geliyor.

 

 


Fiyat etiketi de belli oldu

Bu olağanüstü hızlar NVMe arayüzü ve Thunderbolt 3 bağlantısı sayesinde mümkün hale geldi. Taşınabilir SSD'den tam olarak yararlanabilmek için Thunderbolt 3 bağlantı noktasına sahip bir bilgisayar gerekecek. Metal malzemeden yapılan SSD darbelere karşı dayanıklı bir yapıya sahip. İki metreye kadar yükseklikten düşmeye dayanıklı olduğu belirtildi.

SSD'lerin zaten oldukça pahalı olduğu malumunuz. Dolayısı ile Samsung'un bu baş döndürücü özellikler sunan yeni SSD'sinin de ucuz olmasını bekleyemeyiz. Portable SSD X5'in 500 GB depolama alanına sahip modeli 399 dolara satışa sunulacak.
 
Taşınabilir SSD'nin 1 TB'lık modeli 699 dolar, 2 TB kapasiteli versiyonu ise 1.399 dolar fiyatla alıcılarını bekleyecek. Üç yıllık garantiyle birlikte gelen ürünün 3 Eylül 2018 tarihinden itibaren satın alınabileceğini belirtelim.

KAYNAK: DONANIM HABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...