Zuckerberg, Facebook için zaman istedi

Mark Zuckerberg, veri sızıntıları ve sahte haberler konusunda son bir yıldır oldukça çalkantılı bir dönem geçiren sosyal medya devi Facebook'u düzeltmek için bir yıl daha istedi.

Zuckerberg, Facebook için zaman istedi
Zuckerberg, Facebook için zaman istedi
GİRİŞ 10.09.2018 14:57 GÜNCELLEME 10.09.2018 14:57

Neredeyse tüm dünya ülkeleri, sahte haberlerin yayılması ve sosyal medya platformlarına yönelik siyasi müdahalelerden dert yanarken, dünyanın en büyük sosyal medya devinin kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook'un düzeltilmesi için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Brezilya başkanlık seçimi tedirginliği

Zuckerberg, sosyal medya hesabından yayınladığı yazıyla, Facebook platformundaki temizlik projesini 2017 yılında başlattığını ve bu çalışmaların 2019 yılına kadar süreceğini belirterek: "2018 için benim kişisel mücadelem, Facebook'un karşılaştığı en önemli sorunları düzeltmek oldu. Bunlar, devletlerin seçimlere müdahalesine karşı savunma yapmak, topluluğumuzun kötüye kullanımını ve zarar görmesini önlemek." ifadelerini kullandı.

Özellikle son zamanlarda Twitter'ın da en az Facebook kadar bu konulara hassasiyet göstermesininyaklaşan Brezilya başkanlık seçimleri ile ilgili olduğu düşünülüyor. Zira bu seçimlerde de sosyal medya üzerinden manipülasyon yapılma ihtimali oldukça yüksek. Tüm bu bilgiler ışığında, Cambridge Analytica veri skandalından sonra kullanıcılarının güvenini kazanmaya çalışan Facebook'un bu yarayı kolay kapatamayacağını söylemek mümkün.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!