Tayvanlı hacker Zuckerberg'e meydan okudu!

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in Facebook hesabı tehlikede. Bu pazar günü Zuckerberg'in sayfasını sileceğini söyleyen Tayvanlı bir hacker, "Bunu da Facebook Live'dan canlı yayınlayacağım" dedi.

Tayvanlı hacker Zuckerberg'e meydan okudu!
Tayvanlı hacker Zuckerberg'e meydan okudu!
GİRİŞ 28.09.2018 14:02 GÜNCELLEME 28.09.2018 14:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tayvanlı bir “beyaz hacker” grubu, Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’e meydan okudu. Tayvanlı ödül avcısı Chang Chi-yuan, Mark Zuckerberg’in Facebook sayfasını canlı yayında sileceklerini duyurdu. Chang Chi-yuan, Facebook üzerinden yayınladığı duyuruyla 30 Eylül 2018 Pazar günü gerçekleştirecekleri silme işlemi girişimini, sosyal ağın canlı yayın platformu Facebook Live üzerinden de canlı yayınlayacaklarını açıkladı.

Facebook’ta 26 binden fazla takipçisi olan Chang Chi-yuan’ın başını çektiği grup, gerçekleştirecekleri eylemle ilgili ayrıntı vermezken, yaptıkları paylaşında, “Zuck’ın hesabının silinmesi canlı yayını” başlığını kullandı. Takipçilerine canlı yayını izlemek için online katılım çağrısı yapan Chang Chi-yuan, eylemini Türkiye saatiyle bu pazar günü saat 13:00’te canlı olarak yayınlamayı planlıyor.

 

 

'SADECE BİRAZ SIKILDIM...'

Şirket ve online platformların yazılım hatalarını bulup, bundan gelir elde eden bir ödül avcısı olan Chang Chi-yuan, “Ben hacker olmak istemiyorum, sadece sıkıldım ve biraz para kazanmak için uğraşıyorum” dedi.

“Zuckerberg’in Facebook hesabına canlı yayında saldıracak” başlığıyla uluslararası haber ajansı Bloomberg’in de yer verdiği bu girişime öncülük eden Tayvanlı Chang Chi-yuan’ın daha önce güvenlik açıklarını bularak bildiren kullanıcıların yarıştığı ve “Bug Bounty” adı verilen ödül avcılığı programlarında 8 defa özel katılımcı statüsünde yer almayı başardığı da ortaya çıktı.

Tayvanlı hacker, eğer bu pazar günü gerçekleştireceği hesap silme girişiminde başarılı olursa, aslında bu ilk olmayacak. Mark Zuckerberg’in Facebook hesabı 2011 yılında da ‘hack’lenmiş ve sosyal ağın CEO’sunun profilinde “Hack başlasın!” başlığıoyla bir mesaj yayınlanmıştı.

YORUMLAR 4
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Keşke düşmanına ne yapacağını söylemeseydin. Yapacan sonra söyleyeceksin yoksa senin işin zor. Facebook abd ordusunun şirketi bunu sana öğretirler. Yinede elini çabuk tutmani tavsiye ediyorum. Iyi hacklar
    Cevapla
  • Ali derki 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir hacker saldırı saatı vermez, verdiği saatte tedbir alınır diye
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    ah bir de facebook'un fişini temelli çekebilseniz...
    Cevapla
  • konyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!