Oyuncaklarda sanal gerçeklik devrimi

Hong Kong 10’uncu Oyuncak ve Oyun Fuarı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Fuarda, sanal gerçeklik teknolojisini kullanan firmalar ilgi odağı oldu.

Oyuncaklarda sanal gerçeklik devrimi
Oyuncaklarda sanal gerçeklik devrimi
GİRİŞ 08.01.2019 17:19 GÜNCELLEME 08.01.2019 17:19

Bu yıl 42 ülkeden 3 binden fazla şirketin katıldığı 10’uncu Hong Kong Oyuncak ve Oyun Fuarı büyük ilgi görüyor. 10 Ocak’a kadar açık olacak fuara Türkiye, Güney Kore, Tayvan ve İngiltere gibi ülkelerden katılan firmalar, düzenledikleri etkinlikler ve gösterilerle ürünlerini tanıtıyor. Fuarda en büyük ilgili oyuncaklarını VR (sanal gerçeklik) ve AR (arttırılmış gerçeklik) teknolojileriyle birleştiren firmalar çekerken, akıllı oyuncakların sayısındaki büyük artış dikkat çekti.

EĞİTİCİ OYUNCAKLARDA ARTIŞ

VR ve AR teknolojilerini eğitici oyuncaklarda kullanan firmalar ise ilgi odağı oldu. Robotik, mühendislik, sanat ve matematik öğreten akıllı oyuncakları tanıtan firmaların yetkilileri, teknolojik yenilikler sayesinde çocukların eğlenirken öğrenmesinin kolaylaştığını söyledi.

YETİŞKİNLERE YÖNELİK OYUNCAKLAR

Hayvanlara yönelik oyuncakların da bulunduğu fuarda, yetişkinler için yapılan oyuncaklar da sergilendi. Hobi, aksiyon ve koleksiyon için birçok yetişkin oyuncağının tanıtıldığı fuarda, yetişkinler en çok fantastik figürlere rağbet gösterdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı