Ve yasaklandı! Oyuncular şoku yaşıyor...

Dünya genelinde yüz binlerce oyuncusu bulunan çevrimiçi oyun Player Unknown Battlegrounds (PUBG), Nepal'de sürpriz bir kararla yasaklandı. Yasaklanma sebebi ise 'Çocukların ve gençlerin davranışlarını ve çalışmalarını olumsuz yönde etkileme' olarak açıklandı.

Ve yasaklandı! Oyuncular şoku yaşıyor...
Ve yasaklandı! Oyuncular şoku yaşıyor...
GİRİŞ 14.04.2019 06:03 GÜNCELLEME 14.04.2019 10:08
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yerel basında çıkan haberlere göre, Nepal, son derece popüler olan çevrimiçi oyun PlayerUnknown’ın Battlegrounds’unu (PUBG) yasakladı.

Katmandu Post gazetesinin yayınına göre, Nepal Telekomünikasyon Kurumu, tüm internet ve mobil servis sağlayıcılarından Perşembe gecesi PUBG'yi derhal yasaklamalarını istedi.

Gazeteye göre, yasak, Katmandu Büyükşehir Suç Bölümü'nden bir polis ekibinin geçtiğimiz Çarşamba günü Kathmandu bölge mahkemesinde bir Kamuoyu Davası açması sonrasında geldi.

Suç bölümü, mahkemeye, oyunun “çocukların ve gençlerin davranışlarını ve çalışmalarını olumsuz yönde etkilediğini” söyledi.

Gazeteciler, "Bölge mahkemesi aynı gün PUBG'yi yasaklamak için izin verdi" dedi.

Nepal'in başkenti kıdemli polis memuru Dhiraj Pratap Singh, “Oyunun çocuklar üzerindeki etkisine ilişkin olarak ebeveynlerden, okullardan ve okul birliklerinden bazı şikayetler aldık” dedi.

“Ayrıca Katmandu Bölge Mahkemesinden oyunu yasaklama iznini talep etmeden önce psikiyatrlarla görüşmeler yaptık” dedi.

 

 

PUBG NEDİR?

PUBG, Güney Koreli video oyun şirketi Bluehole'un bir yan kuruluşu olan PUBG Corporation tarafından geliştirilen ve yayınlanan popüler bir çevrimiçi çok oyunculu savaş oyunudur.

Oyun, bir adada paraşütle oynayan ve kalan son kişi olmak için savaşan maksimum 100 oyuncuyla ilgileniyor. Oyuncular adaya indikten sonra silah ve diğer ekipmanları aramalı ve oyunu kazanmak için yarışmalıdır.

 

 

YORUMLAR 8
  • İlgiç 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu papcı dedikleri oyun değil mi bu, Hiç ihtimal vermediğim arkadaş bu oyunu oynuyor. Peh dedim sen oyun oynarmıydın !
    Cevapla
  • Müzdarip 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle doğru Bi karar gençler kabullenmek istemiyor lakin bu oyun can sıkıcı Bi hal aldı evde kardeşim var ve bu oyunu fazlasıyla oynuyor ve bütün bağlantıyı kesiyor kulaklık şarj aleti iptal anlamsız hırs kurbanı oluyor bizdede yasaklansın sunucuya izin vermesin yetkililer
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin gelecek nesilleri ve toplum değerlerimiz bu ve bunun gibi oyunlarla sistematik bir şekilde Yok ediliyor.acilen bu sorundan ülkemiz kurtarılmalı ,bu mesele hiçte küçümsenecek bir mesele değildir bence...
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya sen kimsin yaaaaa
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüce dinimiz bir araya gelmeyi, dostluğu, çoğalmayı emrederken bu tür oyunlar birbirinden uzaklaşmayı, nefreti ve öldürmeyi amaçlıyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi