Apple dünya çapında kan kaybediyor

ABD’li teknoloji devi Apple 2019 yılında beklediği satış rakamlarına ulaşamadığını kabul etti. Satışlarda yaşanan düşüşleri Çin'deki satışlara bağlayan firma, hazırlanan rapor sonrası gerçek tablo ile karşı karşıya kaldı.

Apple dünya çapında kan kaybediyor
Apple dünya çapında kan kaybediyor
GİRİŞ 05.05.2019 09:27 GÜNCELLEME 05.05.2019 09:29
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

ABD’li teknoloji devi Apple, 2019 yılında beklediği satış rakamlarına ulaşamadı. Satışlarda düşüşün yaşandığını artık resmi olarak kabul eden firma, cihaz fiyatlarında uyguladağı indirim hamlesine rağmen bu durumun önüne geçemiyor.

 

 

Apple tüm dünyada kan kaybediyor!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunulan 10-Q formunda Apple’ın satış rakamlarındaki düşüş gözler önüne seriyor. 2018’in son çeyreğinde başlayan bu tabloyu Apple, Çin deki satış rakamlarına bağlıyordu. Fakat rapor bu durumun Tek başına Çin’le alakalı olmadığın kanıtlıyor.

 

 

Bildiğiniz gibi Apple dünyayı Amerika, Avrupa, Çin, Japonya ve Asya Pasifik ve diğerleri şeklinde 6 bölgeye ayırıyor. Tüm bölgeler incelendiğinde ise Apple, Ocak- Mart ayları arasında 40,2 milyon cihaz sattığı ve bir önceki yıla yüzde satış rakamlarında yüzde 23 değer kaybettiği gözlemleniyor.

Yüksek fiyatlar ve Çin Apple’ı yıprattı!

Çerçevesiz ekran teknolojisine geçişle birlikte Apple, her yıl 650 dolar fiyat etiketi ile satışa sunduğu cihazları 1000 dolar bandına çekti. Telefon fiyatlarını neredeyse ikiye katlayan bu durum kullanıcıların Apple kanadından uzaklaşmasına neden oldu.

Buna ek olarak son yıllarda hızla büyüyen ve liderlik koltuğuna emin adımlarla ilerleyen çinli teknoloji devleri Huawei ve Xiaomi gösterdikleri başarı ile Apple’ın satışa rakamlarına en büyük darbeyi vuran ikinci etmenler arasında yerini aldı.

YORUMLAR 16
  • Edirneli 4 yıl önce Şikayet Et
    Batacaksın apple senin de sonun nokia gibi olur inş.
    Cevapla
  • kthy43... 4 yıl önce Şikayet Et
    beter olsun
    Cevapla
  • Veli çokbilmiş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sözde asgari ücretli çalışır ama elindeki telefon 3-4 binlik telefon bide faturalı kullanır aylık 70-80 lira fatura öder. Üstüne kriz var denir. Peki nasıl oluyor da bu kadar veriyorsun sonra kriz var diyorsun! Kriz varmış!
    Cevapla
  • Züri 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir haber, kullanmayalım şu Amarikan mallarını yerli mallı kullanalım. İnşallah dünya genelide aynı görüşte olur
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    1500 TL altında xioami a 2 lite çok iyi bir telefon. İsterdik ki bizim Vestel , Casper (yerli üretim değil) de aynı seviye de olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde