Elon Musk: İnternet uyduları gelecek yıl hizmet verebilir

Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda fırlatılan Starlink internet uydularının, gelecek sene hizmet vermeye başlayabileceğini açıkladı.

Elon Musk: İnternet uyduları gelecek yıl hizmet verebilir
Elon Musk: İnternet uyduları gelecek yıl hizmet verebilir
GİRİŞ 11.06.2019 10:56 GÜNCELLEME 11.06.2019 10:56

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geçtiğimiz haftalarda Falcon 9 roketinin içinde 60 adet internet uydusunu alçak Dünya yörüngesine fırlatmıştı. Uzaydan Dünya'ya geniş bantlı hızlı internet sağlama projesinin bir parçası olan bu uyduların sayısı önümüzdeki aylarda daha da artırılarak, geniş kapsamlı internet bağlantıları sağlanacak.

Şimdilik sadece 60 adet uydu fırlatılsa da Elon Musk'ın Starlink projesi, toplamda 12 bin adet uydudan oluşan oldukça dev bir proje. SpaceX, önümüzdeki bir yıl içinde bin adet daha uyduyu uzaya fırlatacak ve ardından bu uyduların sayısı her geçen yıl artacak.

Her Starlink uydusunun, yaklaşık 1 terabit fonksiyonel bant genişliğini taşıyabileceği bildiriliyor. Bu bant genişliği, aynı anda bin kişiye 4K çözünürlüğünde video akışı sağlayabilecek. Eğer önümüzdeki birkaç yıl içinde her şey yolunda giderse Starlink uyduları, Dünya'nın bütün bölgelerine oldukça hızlı internet bağlantısı ulaştırabilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?