Dünya devinden Trump'a uyarı: Siz zararlı çıkarsınız

Teknolojinin öncü markalarından Sony'den, ABD Başkanı Trump'a ABD ile Çin arasındaki devam eden ticaret savaşıyla ilgili uyarı geldi. Dünya devinden yapılan açıklamada, bu savaşın ABD ekonomisine zarar vereceği ifade edildi.

Dünya devinden Trump'a uyarı: Siz zararlı çıkarsınız
Dünya devinden Trump'a uyarı: Siz zararlı çıkarsınız
GİRİŞ 31.07.2019 19:10 GÜNCELLEME 31.07.2019 19:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sony'den Trump yönetiminin Çin ihracatı için daha yüksek tarifelerle devam etmesi durumunda bundan en çok zararın ABD'nin göreceği açıklaması geldi.

AÇIK AÇIK UYARDILAR

ABD bu vergi tarifelerini daha da yükseltmeye hazırlanırken Sony ise üretim maliyetini tüketicilere aktarmak da dahil olmak üzere birçok seçeneği değerlendirdiklerini açıkladı.



Şirketin finans şefi olan Hiroki Totoki konuyla ilgili olarak: "“Biz ABD hükümetine daha yüksek vergi tarifelerinin sonuç olarak ABD ekonomisine zarar vereceğine inandığımızı söyledik." ifadelerini kullandı.

Japon devi, dünyanın en çok satılan PlayStation oyun konsollarının daha pahalı olacağı konusunda uyarı yaptı. Geçtiğimiz Mayıs ayında ABD 200 milyar dolarlık Çin mallarına uygulanan yüzde 10'luk vergi dilimini, yüzde 25'e çıkarmıştı.



Sony geçtiğimiz ay Microsoft ve Nintendo ile bir araya gelerek uygulanan tarifelerle ilgili görüş birliğinde bulunmuştu. Şirket toplantı sonrasında ise yayınladığı 7 sayfalık raporda, vergi maliyetlerinin 840 milyon dolarlık kısmının doğrudan tüketicilere kayabileceğine işaret etmişti. Eğer Trump yönetiminin vergi tarifelerinde bir değişiklik olmazsa, 2020 yılında piyasaya sürülmesi beklenen PlayStation 5 oyun konsolunun fiyatı beklenenin üzerinde olacak. Çin'de üretilen PlayStation'ların üretiminin başka bir ülkeye kaydırılıp kaydırılmayacağı ise şimdilik soru işareti.

 

 

YORUMLAR 4
  • Urfalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika-Rusya-Çin-Hindistan garip devletler . Çin’de insan hayatı kıymetsiz . Rusya silah dışında yatırımı yok. Amerika imparatorluğu dağılmak üzere . Hindistan cüssesine göre orantısız büyüyen bir devlet
    Cevapla
  • Uğurx1 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben herzaman söylüyorum.Türkiyenin bilim ve teknoloji hastanesi kurmalı.Ülkemizde ne beyimler var maddiyattan hiçbir şey yapamıyorlar.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize de uyguladıkları baskının adı açık bir şekilde ekonomik savaş ilanıdır. Ekonomik Haçlı seferiyle karşı karşıyayız. Bıçak kemiğe dayandı artık veeee inananlar hep kazanır. "Rasulullah’a Mekke de 3 yıl boykot uyguladılar. Müslümanlar açlıktan karnına taş bağladı" Kowboy edasındaki düşmanlarımız çatlasın. SİZE BOYUN EĞEN SİZİN GİBİ OLSUN. (BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır ...)
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Amerika daki adam tam manyak çikti dünyayi iyice kariştirdi. Zaten Amerika israil insanligin baş belasi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı