Çinli teknoloji devi Huawei’nin sahibinin kızı Meng Wanzhou’nun Kanada'da tutuklanma anına ilişkin görüntüler yayınlandı. Aralık 2018'deki tutuklama sonrası ABD-Çin arasında dünyayı krize doğru götüren ticaret savaşı daha da hızlanmıştı. Tutuklama sonrası Meng, 10 milyon Kanada dolar kefaletle serbest bırakılmıştı.

Huawei’nin sahibinin kızı ve Mali İşler Direktörü Meng Wanzhou’nun tutuklanma anının güvenlik kamerası görüntüleri paylaşıldı.

YOLSUZLUK VE HIRSIZLIK SUÇLAMASI

ABD’nin talebiyle geçtiğimiz yıl Kanada'da gözaltına alınan Wanzhou, ABD’nin İran yaptırımlarını delme, yolsuzluk ve teknoloji hırsızlığı gibi suçlamalar nedeniyle tutuklanmıştı.

10 MİLYON DOLAR ÖDEDİ

Meng, ABD-Çin arasında gerilime neden olurken, daha sonra 10 milyon Kanada doları kefaletle serbest bırakılmıştı.

Meng, serbest bırakıldıktan sonra Kanada hükümetine, ‘medeni haklarının ağır ihlali’ gerekçesiyle dava açmıştı.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Realist 24.08.2019 17:38
    Yav arkadaş yokmu şu trump ve abd nin son 30 yılında göreve gelmiş abd başkanlarını tutuklayıp ömür boyu işkenceyle hapse mahkum edecek kudret sahibi devlet adamları artık abd ve israilin ortak organize terör, gasp vb suçlardan gerekli uyarılar vr devamında insanhakları mahkemesine muracatlar yapılmalıdır artık...
  • dely 23.08.2019 17:15
    abd nin parası bitiyor nerden para bulacaklarını şaşırıyorlar.lan emici abd istiyorki sadece kendileri para kazansın başka kimse ticaret yapmasın.asıl dünya dikdatörlüğü budur
  • METİN 23.08.2019 12:02
    Zaten meşhurdur sevmediklerini yolsuzlukla suçlarlar Türkiyedede hep böyle olmuştur hep güçlü haklı güçsüz haksızdır
  • Turuncu 23.08.2019 10:34
    haydut devletler