Huawei'ye Google'dan şok

Huawei'nin yeni akıllı telefon modelleri aralarında Maps, YouTube'nin de bulunduğu Google uygulamalarını ve servislerini içermeyecek

Huawei'ye Google'dan şok
Huawei'ye Google'dan şok
GİRİŞ 29.08.2019 14:28 GÜNCELLEME 29.08.2019 17:19
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, Google, ABD hükümetinin  Huawei'ye yönelik yaptırımları kapsamında Çinli telefon üreticisi Huawei'ye yaptırım uygulanacağını ve aralarında Google Maps, YouTube gibi uygulamalarında olduğu Google uygulamalarının Huawei'nin yeni telefon modellerinde yer almayacağını doğruladı.

 

 

Google'nin bu kararı, Huawei'nin yeni modellerinde Google'nin uygulama mağazası olan Google Play'e erişimin kısıtlanacağı anlamına da geliyor.

ABD hükümeti Amerikan teknoloji şirketlerine çeşitli sınırlamalar getirmiş ve bu kapsamda Huawei'ye ürün ve servis satışını Mayıs ayındaki düzenlemeyle kısıtlamıştı.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump, geçen ay yaptığı açıklamada, yaptırımlarda bazı istisnalar olabileceğini belirtse de ABD'nin yetkili organları, Huawei'nin 130'dan fazla ticaret lisansı talebine olumlu yanıt vermedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • tepki 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar aldığımız telefonlar saf android olmalı play store da dahil istediğimiz alternatifleri yükleyebilmeliyiz,paramızla dayatmalara eyvallah diyoruz.Youtube vs.niye sistem uygulaması anlamsız,telefonları şişirmek ve tūketime yöneltme,reklam,ahlaksızlık ve kişisel bilgileri ele geçirmekten başka amacı yok.
    Cevapla
  • tepki 4 yıl önce Şikayet Et
    Eeee ne güzel işte!
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan tekelini kırılması gerekiyor
    Cevapla
  • pasifik 4 yıl önce Şikayet Et
    Girin birbirinize yok edin birbirinizi dünya rahatlasın
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    zamanında nokia da çok havalanmıştı sonuç malum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi