Hile yapan Samsung'un cezası belli oldu!

Samsung, benchmark testlerinde hile yaptığı için Samsung Galaxy S4 sahiplerine 10 dolarlık ödeme yapması gerekecek. ABD Mahkemesi'nin bu kararı yürürlüğe girdi.

Hile yapan Samsung'un cezası belli oldu!
Hile yapan Samsung'un cezası belli oldu!
GİRİŞ 03.10.2019 16:30 GÜNCELLEME 03.10.2019 16:30

Samsung Galaxy S4 modelinin benchmark testlerinde puanının şişirilmesi ile ilgili davada karar belli oldu. ABD Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi, Galaxy S4 sahiplerini mutlu edecek bir karar aldı.

Mahkemenin kararına göre Samsung'un ABD'deki Galaxy S4 kullanıcılarına toplam 2.8 milyon dolar ödeme yapması gerekiyor. Bu da cihaz başına 10 dolarlık bir meblağa denk geliyor. Ayrıca Samsung’a 10.4 milyon dolarlık ihtiyati tedbir uygulanmasına karar verildi.

Samsung’un Galaxy S4 modelinin benchmark testlerinde hile yaptığı ortaya çıktı. Telefona benchmark testi uygulandığında CPU frekansı 480 MHz’den 532 MHz’e çıkıyor fakat kullanıcı, hiçbir zaman telefonunu bu frekansta kullanamıyor. Mahkeme, Samsung'un kullanıcılarını aldattığı gerekçesiyle söz konusu cezayı uygulama kararı aldı.

Üç sene boyunca benchmark testlerinde hile yapamayacak

Mahkeme kararındaki dikkat çeken bir başka maddeye göre Samsung, 3 sene boyunca herhangi bir telefon modelinde benzer şekilde benchmark hilesi yapamayacak. Hile yapması durumunda, kullanıcılarına benzer şekilde ödeme yapması gerekecek.

İlgili karar, 2013 yılında ABD’de Galaxy S4 satın alan kullanıcıları ilgilendiriyor. Müşterinin satın alırken belirttiği e-mail adresine 10 dolarlık ödemeyi nasıl alacaklarına dair bilgilendirme e-mail’i gönderilecek. E-posta adresi belirtmeyenlerin ödemeyi nasıl alacağına dair bilgiler ise gazetede yayınlanarak duyurulacak.

ABD’den Galaxy S4 satın aldıysanız, Türkiye’de yaşıyor olsanız dahi bu ödemeden faydalanabileceksiniz.

KAYNAK: DONANIM HABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi