WhatsApp'ta parmak izi nasıl aktif edilir!

WhatsApp'ın Android sürümü, iOS sürümünden aylar sonra beklenen önemli özelliğe kavuştu. WhatsApp, bir süredir beta olarak test ettiği parmak izi işlevini tüm Android kullanıcılarına açmaya başladı. iPhone'dan yaklaşık 8 ay sonra Android'e gelen işlev, biyometrik güvenlik işlevlerini Android kullanıcılarına sunuyor.

WhatsApp'ta parmak izi nasıl aktif edilir!
WhatsApp'ta parmak izi nasıl aktif edilir!
GİRİŞ 02.11.2019 12:09 GÜNCELLEME 02.11.2019 16:02

Parmak izi kilidi işlevi, WhatsApp'ın Android'deki 2.1.222 sürümüyle birlikte geliyor ve iOS'taki WhatApp'a benzer bir güvenlik yeteneği sunuyor. iPhone kullanıcıları, WhatsApp için Touch ID ve Face ID desteğinden faydalanabiliyordu.

Android'e gelen destek ise yalnızca parmak iziyle oturum açmaya izin veriyor. Firma, yüz ile kilit açma işlevinin gelecekte Android'e gelip gelmeyeceğine dair bir ipucu vermedi.

İşlev etkin hale getirilince telefonu eline geçiren başkaları, WhatsApp'ı açıp kolayca mesajlara bakamıyor.

Bunun için kayıtlı parmak izi taraması gerekiyor ancak gelen WhatsApp aramalarına parmak izi taratmadan da yanıt verilebiliyor.

iPhone için WhatsApp’ta Face ID/Touch ID’yi etkinleştirme:

iOS işletim sistemlerinde WhatsApp, kullanıcıların modele bağlı olarak kilit açma yöntemini Face ID veya Touch ID olarak ayarlamalarına izin veriyor. Bu noktada yapmanız gerekenler ise şu şekilde:

1. WhatsApp uygulamasını açın.
2. Ekranın sağ alt köşesinde bulunan “Ayarlar” kısmına dokunun.
3. “Gizlilik” sekmesine gidin.
4. Ekranı aşağı kaydırın ve “Ekran Kilidi” yazısının üzerine dokunun.
5. “Touch ID/Face ID İste” özelliğini aktif edin.

Alt kısımda kilit için zaman sınırı seçeneklerini göreceksiniz, istediğiniz herhangi birini seçin.

Son olarak herhangi bir zaman sınırlaması seçtiğinizde, seçilen bu zaman periyodu aralığında şifreleme yöntemini girmeniz gerekecek. Örneğin “Anında” seçeneğini seçerseniz; WhatsApp, uygulamayı her açtığınızda sizden şifre girmenizi isteyecektir.

Android için WhatsApp'ta parmak izi kilidini aktifleştirme:

Android için WhatsApp'ta parmak izi sensörü kilidini etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor. Adımların çoğu iOS için yapılan adımlar ile aynıdır.

1. WhatsApp uygulamasını açın.
2. Ekranın sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya dokunun ve “Ayarlar” sekmesini açın.
3. “Hesap” sekmesini açın.
4. “Gizlilik” yazısına dokunun.
5. Ekranı aşağı kaydırın ve “Parmak izi kilidi” sekmesini açın.
6. “Parmak iziyle aç” özelliğini aktif hale getirin.

Tıpkı iOS işletim sisteminde olduğu gibi burada da herhangi bir zaman sınırlaması seçtiğinizde, seçilen bu zaman aralığında WhatsApp’a her girişinizde parmak izinizi girmeniz gerekecek.

WhatsApp'taki parmak izi kilidi seçeneği, telefonu açık tutsanız bile mesajlarınızı kimsenin okumamasını sağlamak için kullanabileceğiniz oldukça güvenli ve kullanışlı bir yöntem. Bu noktada özellik sizden hatırlamanız gereken herhangi bir kod istemediği için, bu seçeneği güvenle tercih edebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e veda eden ilk takım belli oldu!
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi