5G için müjde! Sürpriz yerlerde kullanılabilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan "2020'de farklı alanlarda 5G deneyimlenecek. Operatörlerimizin önümüzdeki süreçte ticari olarak Türkiye'nin her yerinde kullanılmadan önce bazı sürprizleri olabileceğini tahmin ediyorum. Bu noktada bizden deneme izni alarak sürpriz yerlerde 5G'yi sizle tanıştıracağını düşünüyorum" dedi.

5G için müjde! Sürpriz yerlerde kullanılabilecek
5G için müjde! Sürpriz yerlerde kullanılabilecek
GİRİŞ 22.11.2019 13:57 GÜNCELLEME 22.11.2019 13:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, GSM operatörlerinin Türkiye'deki sürpriz noktalarda vatandaşlara 5G deneyimi sunacağını belirterek, "2020'de farklı alanlarda 5G deneyimlenecek." dedi.

Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde kapılarını açan mobil uygulama fuarı "Mobilefest İstanbul"un ikinci gününde düzenlenen "5G ve İleri Teknolojilerle Geleceğe Bakış Paneli"nin moderatörlüğünü yapan Sayan, mobil uygulamaların; maliyet ve zamandan tasarruf, kaliteli hizmet, ödeme kolaylığı ve müşteri memnuniyetine kadar pek çok beklentiyi yerine getirecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Sayan, Avrupa'da teknolojiyi kullanan bir traktör üreticisinin geliştirdiği mobil uygulamaya değinerek, "Üretici traktör lastiğine yerleştirdiği sensörün yardımıyla topraktan aldığı veriyi hava durumu tahminiyle birleştiriyor ve o toprak için en doğru tohumlama dizilişini direksiyonun başında anlık olarak görebiliyor. Böylece çiftçinin işi kolaylaşıyor, hızlanıyor, ürün ise daha verimli hale geliyor." ifadelerini kullandı.

Mobil aplikasyonların hayatın akışını değiştireceğini vurgulayan Sayan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"5G'nin ticari olarak kullanılmasıyla ilgili çok kısa vadeli plan yapmıyoruz. Önceliğimiz mümkün olduğunca ortak yatırımın önünü açacak şekilde operatörlerimizin ortak yatırım yapmalarını sağlamak. Operatörlerimizin önümüzdeki süreçte ticari olarak Türkiye'nin her yerinde kullanılmadan önce bazı sürprizleri olabileceğini tahmin ediyorum. Bu noktada bizden deneme izni alarak sürpriz yerlerde 5G'yi sizle tanıştıracağını düşünüyorum. Vakti gelince onlar açıklayacaktır."

Sayan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtikten sonra bürokrasideki hantallığın geride kaldığına işaret ederek, "2020'de farklı alanlarda 5G deneyimlenecek." bilgisini verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Ferhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede adam gibi internet kullanamıyoruz her defasında türk telekoma şikayetlerimi bildiriyorum bide 5 g olacakmis
    Cevapla
  • baran 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtikten sonra bürokrasideki hantallığın geride kaldı her şey bu ülke için çok güzel olacak
    Cevapla
  • ercan deger 4 yıl önce Şikayet Et
    5G'yi duyan TÜRKTELEKOM, adeta çılgına döndü! TÜRKTELEKOM'dan belirli hızlarda internet bağlayıp, asla o kalititede internet kullanımı gerçekleştiremeyen vatandaşlar ise merakla yeni hamleyi bekliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!