Instagram'ın dudak uçuklatan kazancı!

Bir milyarın üzerinde kullanıcısı bulunan Instagram, geçtiğimiz yılın reklam kazancını açıkladı.

Instagram'ın dudak uçuklatan kazancı!
Instagram'ın dudak uçuklatan kazancı!
GİRİŞ 05.02.2020 11:41 GÜNCELLEME 05.02.2020 11:42

Popüler fotoğraf paylaşım sosyal mecrası Instagram, geçtiğimiz yılın reklam kazancını açıkladı. Instagram kazancıyla Facebook’un altın yumurtlayan tavuğu haline geldi.

 

 

Şirketlerin dördüncü çeyrek raporlarını açıklamasıyla yıllık kazançları da netleşmeye başladı. Bu isimlerden en dikkat çekeni ise Instagram göze çarpıyor. Facebook’un 2012’de sadece 715 milyon dolar ödeyerek satın aldığı uygulama, Facebook’a 2019 yılında reklam gelirleri ile 20 milyar dolar kazandırmış görünüyor. Instagram’ın bu getirisi, popüler video servisi YouTube’un kazancını dahi geride bırakıyor. Google geçtiğimiz günlerde 15 yıl sonra ilk kez YouTube’un reklam gelirini açıklamış ve 2019 için 15 milyar dolar kazanç elde ettiklerini kaydetmişti. Instagram’ın YouTube’a kıyasla daha avantajlı görünüyor. Platform reklam gelirlerini YouTube gibi içerik üreticileriyle paylaşmıyor. Her 3 hikayede bir görüp bıktığımız o reklamlardan sponsorlu içeriklere kadar her bir gönderi sadece Instagram’ın kasasına giriyor.

FACEBOOK'UN GELECEĞİ BU PLATFORMDA

 

 

Instagram'ın Facebook için ne kadar karlı bir işe dönüştüğünü vurgulamaya gerek olmadığını ortada. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan onca skandalın meydana gelmesi bile Facebook’un geleceği Instagram olduğu açıkça görünüyor. Popüler sosyal medya devi kendi arayüzünü dahi yavaş yavaş Instagram’a benzetmeye çalışıyor. 1 milyarın üzerinde kullanıcısı bulunan Instagram’ı günlük aktif 500 milyonun üzerinde kullanıcı ziyaret ediyor. Bu da platformu reklam verenler için ise ayrı bir alan olarak görülüyor.

2019 itibarıyla düşüş trendine girdiğini bildiğimiz Instagram’ın büyümesinin ilk kez tek haneli sayılara geldiğini de belirtmek gerekir. Önümüzdeki yıllarda bu durumun giderek değişeceği düşünülüyor. Instagram'ın bu başarısını ne kadar koruyabileceğini ise zaman gösterecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!