Facebook'tan koronvirüs güncellemesi

Facebook koronavirüs (COVID-19) salgını ile ilgili sahte ve yanıltıcı paylaşımlar ile mücadele etmek adına yeni bir güncelleme yapacağını duyurdu.

Facebook'tan koronvirüs güncellemesi
Facebook'tan koronvirüs güncellemesi
GİRİŞ 19.03.2020 09:36 GÜNCELLEME 19.03.2020 09:37

2.2 milyar aktif kullanıcısı ile en popüler sosyal medya platformu konumunda olan Facebook, koronavirüs salgını sonrası platformunu güncelleme kararı aldı. 
  
İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, güncelleme ile koronavirüs hakkında bilgiler sunan bir bölüm platformun ana sayfasına entegre şekilde düzenlenecek. 
  
Konu ile ilgili açıklama yapan Faceboook kurusucusu Mark Zuckerberg  burada yer alan bilgilerin Dünya Sağlık  Örgütü'nden alınan bilgiler olacağının üstüne çizdi.
  
Bu konuda üzerinde duran tek şirket Facebook olmadığı ve Microsoft şirketinde vaka ve ölüm üzerine bir çalışma gerçekleştirdiği görüldü. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft, vaka ve ölüm sayılarını gösteren interaktif bir bölüm ile beraber virüs ile ilgili haberlerin de yer aldığı koronavirüs odaklı bir internet sitesi oluşturdu. 
  
Benzer bir proje üzerinde çalışan Google'ın da önümüzdeki günlerde kendi koronavirüs bilgi platformunu kullanıma sunması bekleniyor. 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!