Siri daha da akıllanıyor

Apple tarafından geliştirilen sesli asistan Siri, iddialara göre üzerinde çalışılan yapay zekâ sayesinde kullanıcı davranışlarını öğrenebilecek ve kişiye özel hizmet verebilecek.

Siri daha da akıllanıyor
Siri daha da akıllanıyor
GİRİŞ 30.03.2017 12:18 GÜNCELLEME 30.03.2017 12:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Apple cihazlara gelen iOS 10.3 güncellemesinin üzerinden fazla geçmeden, 11 dedikoduları başladı.

İsrail merkezli teknoloji kaynaklarına göre yeni çıkacak iOS 11 sürümünde en büyük yeniliğin sesli asistan uygulaması Siri'de olacağını duyurdu.

Siri, bundan böyle iMessage ile entegre çalışabilecek, iCloud ile senkronize çalışabilecek.

Asıl çığır açabilecek yenilik ise Siri'nin kullanıcı davranışlarını öğrenebileceği iddiası. Apple'ın çok uzun zamandır Siri'nin kullandığı yapay zekâyı çalıştırma çabaları olduğu biliniyor.

DİĞER APPLE CİHAZLARDA DA GEÇERLİ

Siri'yi daha proaktif bir hâle getirmek ve uygulama içerisindeki kullanıcı davranışlarını öğrenmesiyle insan alışkanlıklarının duruma göre nasıl değişebildiği de daha net anlaşılmış olacak.

Bağlama yönelik bu farkındalık ve öğrenme iCloud kullanılarak macOS, tvOS ve watchOS cihazlara da eklemlenecek.

Şirket, 2016 sonlarında zaten Siri'yi iMessage ile entegre etmeye yönelik bir patent başvurusunda bulunmuştu. iOS 10 güncellemesiyle de otomatik adres tamamlama, içeriğe bağlı olarak tamamlayıcı klavye ile lokasyon paylaşımı pekçok proaktif yenilik yapıldığı düşünüldüğünde iddialarin gerçeklemesi içi fazla beklemeye gerek olmayacak gibi görünüyor.

iOS 11 ile en çok gündeme gelen dedikodulardan biri de FaceTime görüşmelerinde konferans yayın yapılabileceğiydi.

YORUMLAR 2
  • gülistan 6 yıl önce Şikayet Et
    aklı olan müslüman, ürettiği malda hile yapmaz, yaptığı sattığı malın arkasında durur, yedmiş milyon için değil yedi milyar için üretir. yaşadığım yere yabancı mağazalar gelmeden önce, bir ürünü mağazadan aldınız kapıdan çıktınız herhangi bir nedenden geri vermek istediniz, sizi hiç üzmeden hemen geri alırlardı? onlar yaşadıkları gibi inanmadıklarından, biz inandığımız gibi yaşamadığımızdan kaybedenlerden olacağız...
    Cevapla
  • Osman Er 6 yıl önce Şikayet Et
    Aklı olan kullanmaz... Kullandıkça onları bu konuda geçme ihtimalimiz azalıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı