O uygulamalara veda zamanı geldi

iPhone ve iPad kullanıcıları, yeni iOS sürümlerinde 32 bit uygulamaları indiremeyecek. Apple, iOS 11 ile birlikte tüm geliştiricilere 64 bit kodlamayı zorunlu hâle getiriyor.

O uygulamalara veda zamanı geldi
O uygulamalara veda zamanı geldi
GİRİŞ 06.06.2017 09:28 GÜNCELLEME 06.06.2017 12:25

iOS geliştiricilerini yıllardır 64 bit uygulama kodlamaya yönlendiren Apple, sonunda bunu zorunlu kılacak bir karara imza attı.

Hâlihazırda 32 bit yazılımların yeterince performans vermediğini üzerine basa vurgulayan Apple, gelecek nesi iOS versiyonlarında 64 bit dışındaki hiçbir uygulamaya yer vermeyecek.

Apple Store'da yapılan aramalarda 32 bit aramaların bu akşam WWDC'de açıklanması beklenen iOs11 ve devamındaki sürümlerde listelenmemesine kesin gözüyle bakılıyor.

Birkaç ay içerisinde gerçekleşmesi beklenen bu uygulamadan kurtulmak için uygulamanın doğrudan linki gerekiyor.

Teknoloji bir nevi geliştiricilere ya 64 bit yazarsınız ya da yok olursunuz mesajı vermiş oluyor. iPhone ve iPad kullanıcılarını da aynı düzleme çektiği söylenebilir. Elbette eski sürüm iOS cihazlar kullananlar için bu geçerli değil. 

Peki 64 bit ve 32 bit uygulamalar arasındaki fark ne?

Genel anlamda performans açısından aşırı bir değişik olmamakla birlikte 64 bit uygulamaların matematik becerileri çok daha yüksek. Şifreleme, medya kodlaması gibi alanlarda performans olarak bariz farkla görünüyor ve 64 bit uygulamalar çok daha hızlı deneyim sunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama