İphone sahipleri dikkat! 1 Ocak'ta başladı

Pilleri eskiyen iPhone’ların ömrünü uzatmak için kasıtlı olarak yavaşlatıldığını kabul eden Apple, özür maiyetinde bir indirimli pil değişim programı başlattı

İphone sahipleri dikkat! 1 Ocak'ta başladı
İphone sahipleri dikkat! 1 Ocak'ta başladı
GİRİŞ 02.01.2018 11:52 GÜNCELLEME 02.01.2018 11:52

Daha önce ocak ayının sonunda başlayacağı açıklanan indirimli değişim programı, beklenenden erken şekilde 1 Ocak tarihinde başladı.

Garantisiz cihazlar için geçerli olan indirimli pil değişimi programından faydalanmak isteyenlerin bilmeleri gereken birkaç önemli konu söz konusu. Bunlardan ilki, programa yalnızca iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus ve SE kullanıcıları katılabiliyor.

Apple, yedek pilleri mağazalarında bulundurmuyor. Bu nedenle pilin ne zaman değiştirilebileceğini öğrenmek ve randevu almak için Apple Destek ile görüşülmesi gerekiyor.

Daha önce garantisi biten iPhone’ların pilleri 190 TL ile 319 TL arasında bir fiyatla değiştirilebiliyordu. iPhone'ların eskiyen pilleri nedeniyle yavaşlatıldığının ortaya çıkmasıyla, Apple pillerin fiyatını 129 TL’ye indirdi.

Apple yukarıdaki cihazlardan birine sahip olsa da, gelen tüm kullanıcıların indirimden yararlanmasına izin vermeyecek. İndirimden yararlanılabilmesi için önce Apple’ın telefondaki pilin kötü durumda olduğunu onaylaması gerekiyor.

ABD’de indirim programına katılan kimi kullanıcılar, Apple’ın söylediği tarihte ve saatte mağazalara gittikleri halde pil kalmadığını ve elleri boş döndüklerini belirtiyor. Şayet değişim için çağırıldığınızda piliniz hazır olmazsa şaşırmayın.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!