iPhone X'a "çentiksiz" rakip

Samsung'un aldığı yeni patent, şirketin gelecekteki telefonlarında çerçevesiz ve 'çentiksiz' ekranlar yer alacağına işaret ediyor

iPhone X'a "çentiksiz" rakip
iPhone X'a "çentiksiz" rakip
GİRİŞ 19.01.2018 10:31 GÜNCELLEME 19.01.2018 10:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güney Koreli elektronik devi Samsung, Galaxy serisi akıllı telefonlarının geleceğini gözler önüne seren bir patent başvurus yaptı. Uçtan uca çerçevesiz ekrana sahip olacak telefonun sensörleri ise arkada bulunacak.

Eğer Samsung bu tasarımı başarıyla hayata geçirirse, ekranının üstündeki çentikle ünlenen Apple iPhone X'a karşı büyük bir avantaj sağlayabilir.

Let's Go Digital isimli site tarafından ortaya çıkarılan patent başvurusunun tarihi ise mayıs ayına uzanıyor. Bu tarih, Apple'ın iPhone X'u tanıttığı zamandan bir hayli önce.

Eski akıllı telefonlar, ön kameralarını ve sensörlerini ekranın üst bölümündeki çerçeve bölümünde muhafa ediyor. Yeni cihazlar ise çerçevesiz ekranlara sahipler ve bu nedenle iPhone X ve Essential Phone gibi örnekler bu bileşenler için ekranın üst bölümünde bir çentiğe sahipler.

Samsung, birçok kullanıcı tarafından beğenilmeyen çentiğin kısa sürede tarihe karışmasını sağlayabilir ancak bunun bir patent başvurusu olduğunu ve asla hayata geçmeyebileceğini de unutmamak gerek.

YORUMLAR 1
  • ülkem 6 yıl önce Şikayet Et
    benim iphone 4 var arkadaşlar adamların elinde uzaktan kumanda ediyorlar ve şimdi telefonum agırlaşmıştır wapsatım kulanamıyorum istigram kulanamıyorum telefonumu uzaktan kumandayla verilerimi elimden alıyorlar İPHONE alırken düşünecem daha BU TELEFONDAN ALMAYACAM ALMAK İSTEYENDE düşünmesi lazım tüketiçi mahkemesine baş vuracam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...