Baydemir, Öcalan sorusuna cevap vermeyince...

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, katıldığı bir programda Abdullah Öcalan ile ilgili sorularına cevap vermekten kaçındı. Sunucunun, Baydemir'e olan tepkisi ise oldukça ilginç oldu.

GİRİŞ 20.03.2013 07:07 GÜNCELLEME 20.03.2013 09:47
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Habertük televizyonunda katıldığı Akşam Raporu programında sunucuya zor anlar yaşattı.

ECE ÜNER İSTEDİĞİ CEVAPLARI ALAMADI

Baydemir'e ısrarla "Nevruz töreninde Abdullah Öcalan'ın hangi mesajları vereceğini ve mesajlar kimin okuyacağını" soran sunucu Ece Üner, cevap almakta oldukça zorlandı.

ÜNER: DAHA FAZLA ARSIZLIK YAPMAYAYIM

Barış sürecine zarar vermek istemediğini belirten Osman Baydemir, Abdullah Öcalan ile ilgili soruların ancak parti üst yöneticileri tarafından cevaplanacağını belirtti. Sorularına cevap alamayan Üner ise "Anlaşılan cevap alamayacağım, daha fazla arsızlık yapmayayım" sözlerini kullandı.

YORUMLAR 10
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    aaaaaaaaaaaaa. Zengin olmak, futbolcu olmak, artist olmak, bilim adamı, sporcu, kabadayı olmak için hep istemek lazım. hayalini kurmadan bunları olamazsın. Her isteyen,her şey olur diye bir kural yok ama olanların tamamına yakını isteyenlerdir. Hedefleri olanlardır. Bunun için emek harcayanlar, ter ve kan dökenler, gerektiğinde öldürülmeyi, gerektiğinde öldürmeyi göze alanlardır. Bir adam bir şeyi çok istiyorsa, tutku derecesinde istiyorsa,ölümüne istiyorsa ya onu alır, ya ölür, ya da öldürür. Kürtlerin durumu budur. Düşmanın sinek bile olsa onu dev görecek asla küçümsemeyeceksin. Bunlar istese de biz vermedikten sonra hiç bir şey alamazlar demek bunları hiç tanımamaktır. Kürtlerin hakmış hukukmuş,tanınmaymış..bunların hiç birinde gözleri yok. Kürtlerin gözü bir Kürt ulus devleti kurmakta. O devletten asla vazgeçmeyecekler, asla silah bırakmayacaklar. Git yalvar belki seni dinlerler.
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    Ben neden bahsetmişim, sen neden?. Yorumum üzerinden değil hayal dünyandaki fantazilerin üzerinden Heidivari yorum yapmışsın. Cevap olmamış,ne olduğu da belli değil. Yazmak için yazmışsın. Somut tespit ve iddialara somut tespit ve karşı iddialarla cevap verilir. Yaptığım yorumdaki tespitlerin hepsinin hala kaya gibi arkasındayım. Sen hayır Kürtler böyle bir şey istemiyor,böyle bir davaları yok, sen uyduruyorsun diyebiliyorsan de. Zaten ağzın torba olmadığı için büzemeyeceğimden dersin. De, hiç olmazsa konunun bağlamından kopmamış olursun.Bir kere daha tekrarlıyorum. Dört ülke toprakları üzerinde Kürtlerin oldukça önemli bir kısmının BAĞIMSIZ BİRLEŞİK KÜRDİSTAN kurma hedefleri ve çalışmaları var. Mutasavver Kürdistan Devletinin olmazsa olmaz parçası Türkiye topraklarının bir kısmıdır.. Ne açılımı yaparsan yap, Kürtler asla Kürdistan'dan vazgeçmeyecekler ve silahı(zopayı) Türkün sırtında eksik etmeyecekler.
    Cevapla
  • MEHMET BODUR 11 yıl önce Şikayet Et
    METİN: BEN DE BİLL GATES GİBİ ZENGİN OLMAK İSTİYORUM AMA.... İnsanın hayatta her istediği olmuyor. Bunu ergenlere anlatmak biraz zor ama gerçek bu. Şimdi gelelim kürtlerin benim canımı bağışlamasına...ben bir Türk olarak kürtlere bir şey vermeyi Türklere hak olarak görmedim ki, kürtlerin bana bir şey vermesini hak olarak göreyim. İyi bir anayasa herkesin güvencesidir. Tabi ki cuntacılar bu anayasayı rahat bırakırsa...Ben silaha ve güç ile problemleri halletmeye hep karşı çıktım. Lakin meşru anayasa ve meşru sistem olursa ve birileri hukuku çiğnerse o zaman o kişinin (hangi ırk, mezhep vs. olursa olsun) anasının elini öpersin. Lakin bunun için meşru hakların olması gerekiyor. Dandik anayasa ve dandik hamasi takıntılarla (yani meşru olmayan söylemlerle) bunu tabi ki yapamazsın. İngiltere yaşayan bir arkadaşım şunu demişti. "Orada herhangi bir kişiye bir fiske dahi vuramazsın. Çünkü cezaları çok ağır."
    Cevapla
  • Nihat Özbudun 11 yıl önce Şikayet Et
    Gene vurdulu kırdılı asmalı kesmeli fikirlere sardık.. Arkadaşlar, bu haber portalı ve yorumcuları inanın, piyasanın en iyisi. Biraz daha demokrasiye güvensek hepimiz cennetlik olacağız. İnanın, bu karmaşık denklem "demokrasi" içinde çözülür, çözülecektir de. yeter ki herkes hakkına razı olsun.
    Cevapla
  • fatihhan 11 yıl önce Şikayet Et
    yılanın dediği gibi. adamın birisi bir dağın tepesindeki bir kuyuda yaşayan bir yılandan her gün gider bir altın alırmış, günlerden bir gün hastalanmış ve oğluna şu dağdaki kuyuya git ve o kuyudan bir yılan çıkacak ona benim oğlum olduğunu, benim hasta olduğumu söyle ve o sana bir altın verecek onu al gel buraya demiş oğlan tamam demiş ve dağa çıkmış yılanı görmüş ve altını almış tam o sırada yılanı öldüreyim kuyudaki bütünaltınları alayım demiş tam öldürecekken yılan çocuğu sokmuş ve çocuk ölmüş. adam durumu öğrenmiş ve yılandan özür dilmeye ve barışmaya gitmiş. yılan adama demiş ki: ben de bu kuyruk acısı sende de evlat acısı olduğu sürece biz artık dost olamayız. yani biz pekakayla 40 bin acımız olduğu sürece anlaşamayız.( beni kardeş bilen kürt kardeşimi kastetmiyorum, bana silah sıkan pekaka köpeklerini kastediyorum.)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlkokul öğrencilerinden İsrail destekçisi firmaya protesto! Sosyal medyada gündem oldu
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'