Kurtlar Vadisi'nde büyük sürprizler var

Kurtlar Vadisi Pusu,12 Eylül'den itibaren atv'de yeni bölümleriyle izleyiciyle buluşacak. Dizinin senaristi ve konsept sorumlusu Cüneyt Aysan, "Kurtlar Vadisi'nde sürprizler her zaman vardı, bu sezonda da yine seyircimizin arzuladığı sürprizler olacak." diyor.

Kurtlar Vadisi'nde büyük sürprizler var
Kurtlar Vadisi'nde büyük sürprizler var
GİRİŞ 01.09.2013 11:34 GÜNCELLEME 01.09.2013 12:21
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Soy Kitabı'na Tapınakçılar'dan önce ulaşan Polat Alemdar, heyetin geleceğini kurtarır kurtarmasına ancak kendi canından da olur! Son arzusu olarak kızı Elif'in kurtarılmasını isteyen Polat'ın ölümü KGT üyesi Akif'in elinden olmuştur! Dizi geçtiğimiz sezona 195. bölümünde Polat'ın ölümüyle veda etmişti. Peki, Polat gerçekten öldü mü? Ölmediyse nasıl ortaya çıkacak? Her türlü sürprize açık bu final sahnesi, 'Vadi severler'in yüreğini ağzına getirirken, Türk televizyonlarında 11 yıldır yayınlanan 'Kurtlar Vadisi efsanesinin sonu' tartışmalarını da beraberinde getirdi. 12 Eylül'de başlayacak Vadi'nin yeni sezonunda kimlerin diziden ayrılacağı, kimlerin dizi kadrosuna katılacağı merak konusu. Dizinin senaristi ve konsept sorumlusu Cüneyt Aysan, Zaman'dan Yusuf Bülbül'e verdiği röportajda ser verip sır vermese de yazdıkları senaryonun Polat Alemdar izleyicisini tatmin edeceğini söylüyor. Kurtlar Vadisi Pusu'nun geleceğini konuştuğumuz Aysan, izleyicilerine sürprizlerle dolu yeni bir dönem vaat ediyor...

BÜYÜK SÜRPRİZLER VAR

Hayranlarının sabırsızlıkla beklediği yeni dönemde Kurtlar Vadisi Pusu'da ne gibi sürprizler var? Yeni yüzler, yeni karakterler ya da ayrılıklar...

Kurtlar Vadisi'nde sürprizler her zaman vardı, bu sezonda da yine seyircimizin arzuladığı sürprizler var. Hem hikâye anlamında hem karakterler anlamında beklentileri karşılayacak konsept, karakter ve oyuncularımız olacak. Kurtlar Vadisi'nin en özgün tarafı da zaten her sezon yeni bir konseptin açılması, zenginleştirilmesi, bu gidişata uygun hikâyeler oluşturulması ve bu hikâyelere ilişkin güçlü karakterler yaratılması...

POLAT ALEMDAR ÖLDÜ MÜ?

Final sahnesi izleyicinin kafasını karıştırdı. Sizin açınızdan bu soruya cevap vermek elbette güç. Yine de sormak istiyorum, Polat öldü mü? Öldü ise nasıl dirilecek?

O, bu senenin en büyük sürprizi... Bu sürprizi birlikte izleyip göreceğiz. Polat Alemdar, sadece Türkiye'nin değil, bölgenin en büyük karakteri, en büyük aksiyon ve fikir adamı. Bu soru tabii ki bütün Vadi izleyicilerini etkilemiş durumda ama yazdığımız senaryo Polat Alemdar'ın izleyicisini tatmin edecektir.

Ülke ve dünya gündemi yakından takip eden dizinin yeni bölümlerinde Mısır, Suriye ve bölge sorunları ile ilgili dikkat çekici ayrıntıların ipuçlarını veriyorsunuz. Bir diziye bu denli mesaj yüklemenin, senaryo açısından ne gibi artıları ve eksileri oluyor?

Biz gündemi bire bir takip ediyoruz diye bir şey demiyoruz. Ortada medyanın sunmuş olduğu bir gündem var. Kamuoyunda oluşturulan, bize dayatılan bir gündem. Biz 11 yıldır bunun arka planını; gündemin nasıl oluşturulduğunu, nasıl yaratıldığını, bunu yaratan güçlerin kimler olduğunu ve bundan nasıl nemalandığını, gündem oluşturmanın bunlara maddi manevi getirisini anlatıyoruz.

KURTLAR VADİSİ'NİN BAŞARISI NE?

Dizinin başarısı da buradan gelmiyor mu zaten?

Tabii ki politik aksiyon dizi yapmak çok zor bir iş. Sonuçta dramatik bir eser ortaya koyuyorsunuz. Dramatik eserin unsurları var, buna da çok fazla politik bir şeyi yoğunlaştıramazsın. Ama Kurtlar Vadisi'nin en büyük başarısı, bu dramatik eser içerisinde politik söylemi, Türkiye ve bölgedeki politik oyunları da çok güzel bir şekilde anlatması.

1 MİLYAR SEYİRCİMİZ VAR

Politik bir diziyi geniş kitlelere izletmek çok zor ve sıkıntılı bir iş değil mi?

Neticede bu eğlence sektörü ve siz bu sektörde insanların tamamen stratejik düşünmelerini, kendi ülkesinin ve bölge ülkelerinin sorunlarına karşı hangi stratejilerin oluşturulduğunu, bunlara karşı nasıl yeni stratejiler oluşturması gerektiğiyle seyircinin düşünce biçimini değiştirmeye, daha farklı düşünmelerine sebep oluyorsunuz. Bu çok kolay bir iş değil, çünkü kısa bir sürede bunu yapmaya çalışıyorsunuz. Ama biz bunu yaptığımıza inanıyoruz. Şu an 1 milyarlık bir seyirci kitlesi diziyi izleyip dizi bittikten sonra bu şekilde yorum ve analiz yapıyor. Bu da insanlarımızın ülkesinin ve bölgenin toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlarına karşı ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor.

11 yıldır devam eden bir dizi var ortada. Vadi izleyicisiyle kurduğunuz bağı neye borçlusunuz?

Yılların oluşturduğu bir bağ bu. Bunun için büyük emek harcandı. Gerçekliği senaryoya uygun bir şekilde yerleştirmek için stratejik çalışma yapıldı. Bu da çok zor ve riskli bir durum. Biz bu riski aldık. Bunun karşılığında da seyircimiz bize takdirlerini ve beğenilerini iletti. Kurtlar Vadisi'nin en büyük başarılarından biri de budur. Bu sektörde farklı bir pencere açtık, izleyicilerimizi bir dünyaya soktuk. Hem izleyicimiz hem biz bundan çok büyük haz aldık. Bu entelektüel bir haz. Çünkü neticede Türk insanı ve bölge insanı burada yapılan toplumsal olaylara bir şekilde emperyalizm müdahalesi olarak bakıyor ve bu emperyalizmle mücadele etmek için yöntem ve şekiller üzerinde çok kafa yoruyor. Kurtlar Vadisi de buna bir nebze olsun ışık tutmaya çalışıyor.

TÜRKİYE EMPERYALİZME KARŞI TEK BÜYÜK GÜÇ

Emperyalizmle mücadelede dizi önemli bir araç diyebilir miyiz?

Kurtlar Vadisi'nin bir sözü var: Bölgenin emperyalizmden kurtulması. Bu bölgede emperyalizmin çok fazla kök salmış olduğunu, emperyalizmle mücadele etmenin en önemli unsur olduğunu ve emperyalizmin bütün bu sömürüyü devam edebilmek için etnik, dinsel, tarihsel her türlü argümanı kullandığını anlatan Kurtlar Vadisi, insanlar gerçek anlamda kendi tarihine, kültürüne döndüklerinde ve bunları tekrar incelediklerinde bundan kurtulmanın mümkün olduğunu söylüyor. Çünkü Türkiye bölgede emperyalizme karşı tek büyük güç. Bugünkü hal, kuşatılmış ama bu kuşatma sonsuz değil dönemsel...

İzleyicinin diziyi sahiplenmesi bu yüzden mi?

Kurtlar Vadisi kültür emperyalizmiyle bunun hiçbir şekilde aşılamayacağını veriyor. Tam tersine, dönemseldir ve mücadele edildiği takdirde bu aşılacaktır. Bu önemli bir vaattir. Seyirci de bu yüzden bu diziye çok fazla itibar ediyor.

Her ne kadar geniş kitlelere hitap etse de sevmeyenleri de vardır dizinin. Penguenli fragmanla bu algıyı değiştirme niyetinde olmadığınız anlaşılıyor. Bunu; 'Bizi sevmeyen zaten sevmeyecektir' gibi mi yorumlayalım?

Sevmemek değil de görmezden gelmek diye bir taktik var. İzlemeyebilir, ama aslında izlemedim diyenlerin büyük bir kısmı diziyi izliyor. Sadece politik söylemiyle uyuşmayabiliyor. Ama Kurtlar Vadisi toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel olaylara farklı bir pencere açtığı için o pencereyi de görmek istiyor. Katılıp katılmaması sorunu var. Biz bir iddiada bulunuyoruz. Bu bizim yorumumuz. İddiamızın geçerli olup olmadığına tarih karar verecek. Şimdiye kadar pek yanılmadık, bizim en büyük başarılarımızdan biri de bu.

EMPERYALİZM EN BÜYÜK DÜŞMANIMIZ

'Kurtlar Vadisi izliyorsanız haberlere gerek yok' algısı yeni dönemde de değişmeyecek anlaşılan. Haberleri yine Vadi'den mi alacağız?

Bence işin en güzel tarafı bu algı. Çünkü haberler çok ayırt edici, çok bulandırıcı, çok fazla kanaldan pompalanıyor. Bunu sadece Türk basını için değil, tüm bölge basını için söylüyorum. Emperyalizm sadece ekonomik veya siyasi güçle değil kültürel hegemonyasıyla bölgeyi kontrol ediyor. Algıyı bozuyor, değerleri yıpratıyor. Haberler de bunun en büyük enstrümanlarından biri. İzlediğiniz haberler o kadar farklı veriliyor ki. Kurtlar Vadisi'nin en belirgin tarafı Türkiye ve bölgedeki toplumsal, siyasi, ekonomik ve kültürel sorunlara bağımsız analiz yapması ve strateji oluşturması.

HAKİKATİ ORTAYA ÇIKARIYORUZ

Kurtlar Vadisi farklı bir göz yani...

İnsanlar o kadar çok kandırılmaya çalışıldı ki... Yine de Türk insanının kendine özgü bir feraseti var. Bir şeyler eksik veya yanlış anlatılıyor dendiğinde, Kurtlar Vadisi izlediğinde 3. bir gözle bakıyor ve diyor ki "Aaa öyle de değilmiş". Kurtlar Vadisi, o açığı kapatıyor. Toplumda güven sorunu var. Kurtlar Vadisi o güvenilirliği sağlayan bir eser. Modernizmin en büyük özelliği hakikati gizlemesi ve bozması. Bu bozmaya karşı bir bayrak var, o da Kurtlar Vadisi.

Dizinin ne kadar devam edeceği konusunda bir öngörünüz var mı?

Bu izleyicimizin takdiriyle alakalı. İzleyicimiz bize itibar ettiği, bizi izlediği, bize inandığı müddetçe bu eseri onlara vereceğiz. Bir de kanalın ekonomik unsuru var. Ekonomik unsurlar ve izleyicinin beğenisi devam ettiği müddetçe biz bu diziyi yapmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR 12
  • sinan 10 yıl önce Şikayet Et
    durun daha adam istanbulun hepsini almadı. sayenizde adama emlak kralı diyorlar 40 senedir millet anlayamadı polat alemdar diye biri yok bu sadece holiwood fimlerindeki robin hood film karakterinin devamıdır. milet işini gücünü bırakır ağzı açık bunu izler sanki diğer gün gelip evine bi tas çorba koyacak o kahramanınız. Madem öyle biri o zaman doğup büyüdüğü elazığın aksaray semtine gelip insaların birine bi iyiliği olsun da görelim polat alemdarı.....
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    polat alemdar dizide öldümü film niye devam etsin!...... ...o zaman hiç kıymeti yok ! dizede daha önce çakırı mematiyi öldürdüler dizinin seyircisi azalmaya başladı?..bence diziyi dizi gibi devam ettirsinler?.çünkü Kurtlar vadisi Türkiyeyi sevdiren hala halkın gözde bir dizisi...
    Cevapla
  • saryalar 10 yıl önce Şikayet Et
    yorumcular. dizi oynarken reytingler kırmaya devam ediyorsa yorumlarınız boşa
    Cevapla
  • güney kuzey 10 yıl önce Şikayet Et
    tırtlar vadisi. zaten izlemiyoruz ....o yüzden zırt pırt kanal değişiyor ...
    Cevapla
  • murat demi 10 yıl önce Şikayet Et
    polat alemdar . polat alemdar ölürse diziyi bir daha izlemem, çevremede izlettem..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor