Rekabet Kurulu’ndan paralel medyaya ret

FETÖ destekçisi yayın yaptıkları için birçok yayın platformundan çıkarılan kanalların Rekabet Kurulu'na yaptıkalrı başvuru reddedildi.

Rekabet Kurulu’ndan paralel medyaya ret
Rekabet Kurulu’ndan paralel medyaya ret
GİRİŞ 23.01.2016 09:38 GÜNCELLEME 23.01.2016 09:38

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lehine yaptığı yayınlarla bilinen Bugün TV, Kanaltürk TV, STV, S Haber, Yumurcak TV ve Mehtap TV dijital yayın platformlarından çıkarılmıştı. Olayın Rekabet Kurulu’na taşınmasının ardından kurul kararını açıkladı.

Digital Platform Teknoloji Hizmetleri AŞ, Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon AŞ, TTNET AŞ ve Turkcell İnteraktif Dijital Platform ve İçerik Hizmetleri AŞ’nin, dijital platform hizmetleri piyasasındaki konumlarını kötüye kullandığı iddiasıyla yapılan başvuru reddedildi. Gerekçeli kararda, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tebliğ edilen yazının içeriği gereği söz konusu kanalların platformdan çıkarıldığını” ifadelerine yer verildi.

DİJİTAL PLATFORMLARA İŞLEM YAPILMAYACAK

Kararda, “Digitürk’ün, başvuru sahibi kanalları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının kendisine tebliğ edilen yazısını gerekçe göstererek platformundan çıkardığı anlaşılmaktadır. Bu itibarla başvuru sahibi kanallar ile hakkında inceleme yapılan teşebbüsler arasında yaşanan ihtilafı etkileyecek nitelikte, başvuru sahibi kanallarla ilişkili devam eden soruşturma ve adli süreçler bulunduğu anlaşıldığından, başvuru konusu iddialara yönelik 4054 sayılı Kanun kapsamında herhangi bir işlem yapılmasına yer olmadığı kanaatine varılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Yeni Akit Gazetesi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...