Diriliş Ertuğrul dizisi Afganistan'da rekor kırıyor

Ekranların en sevilen dizisi olan Diriliş Ertuğrul Afganistan'da 'Qiyam' adıyla yayınlanması üzerine, Türk bayrağı dolmuşların, taksilerin ve otobüslerin üzerinde dalgalanmaya başladı.

Diriliş Ertuğrul dizisi Afganistan'da rekor kırıyor
Diriliş Ertuğrul dizisi Afganistan'da rekor kırıyor
GİRİŞ 04.03.2017 17:17 GÜNCELLEME 04.03.2017 17:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Osmanlı imparatorluğunun yaşamını ekranlara getiren ve dünyada en çok konuşulan diziler arasında yer alan Diriliş Ertuğrul dizisi, Afganistan'da 'Qiyam' adıyla biliniyor. Afganistan'ın yerel televizyon kanallarında 2016 yılının başından beri yayınlanan Diriliş dizisi, haftada bir gece yayınlanıyor ve üç televizyon kanalı bu diziyi yerel dilde çevirerek seyircilerine sunuyor. Diziyi kaçıran halk ise cep telefonu, laptop ve değişik elektronik cihazlarla izliyor.

DİZİYİ CEP TELEFONLARINA AKTARİYORLAR

Başkent Kabil'in şehir merkezine yer alan ufak bir dükkan, CD, DVD ve nostaljik müzik kasetlerinin yanı sıra, Diriliş dizisini de müşterilerine satıyor. Dükkanın sahibi, her hafta Diriliş dizisinin yeni bölümlerini uydu cihazından kayıt ederek hem Türkçe hem de yerel dillerde Afgan kanallardan indirerek müşterilerine satıyor. Dükkan sahibi, yaptığı açıklamada ''Diriliş, Ertuğrul'un buradaki yerel ismi Qiyam. Bu dizinin müşterisi çok. Türkmen ve Özbek kökenli vatandaşımız, Türkçe versiyonunu istiyor ve diğer müşterilerimiz ise Farsça'ya çevrilen versiyonu alıyorlar. Müşteriler, cep telefonlarına, laptoplarına ve diğer elektronik cihazlarına aktarılmasını istiyorlar'' diye konuştu.

afkanisyan-türk-bayrağı

BAYRAK GÜZEL HALK İYİ

Dolmuşlar, taksiler ve otobüsler üzerine görünen Türk bayrağı, Türkiye sevgisini gösteriyor. Cadde kenarında araba aksesuarı satışını yapan Niaz Muhammad, son zamanlarda Türkiye bayrağının satışından mutlu. ''Afgan halkı Türk dizilerini çok seviyor ve izliyor. Biz de Müslümanız, Türk halkı da. Türkiye bayrağının görünüşü de güzel, halkı da iyi. Çoğu satışımı, bu bayrak üzerinden yapıyorum'' dedi.

YORUMLAR 7
  • sırdar 7 yıl önce Şikayet Et
    varmı cihanda böyle anlamlı ve güzel bayrak bakın dünya bayraklarına 3 tane rengin bir araya gelmesinde alalade eh işte bayrak olsunda şekli yani
    Cevapla
  • Lahana 7 yıl önce Şikayet Et
    diriliyoruz
    Cevapla
  • koçero 7 yıl önce Şikayet Et
    Bedeli ne olursa olsun Atatürk'ün hedeflerinden olan ama ondan sonra başa gelenlerin rafa kaldırdığı Asya'daki bağımız olan ülkelerle Birlik projesi gerçekleştirilmeli.Unutmayalım ki bedelsiz hiçbir şeyin sahibi olamazsınız
    Cevapla
  • tünelci hikmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Ah ah olacak elinde güç para işte buralara bu insanlara sistemi kurup devam edin diyeceksin, bu adamlar neler çekiyorlar, hep müslümanlar inliyor hep ( ama sebebi var tabiki), YARABBİ bize güç ver, kuvvet ver, ilim ver, iman ihsan eyle, emirlerinden saptık, peygamber efendimizin sünnetinden saptık, yeniden bizi islamı dolu dolu yaşayanlardan, islama öncülük edenlerden eyle ki zordayız, zarardayız. Buralara bizler gitmezsek bu insanlar kan emici çakalların elinde inleyecekler.
    Cevapla
  • Ruzgar 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok çalışmalı akıllı olmalı daha güçlü olmalıyız Eğitimi bir an önce daha iyi hale getirmeliyiz
    Cevapla
  • osmanlıyız 7 yıl önce Şikayet Et
    onlar da biliyor ki 100 yıllık reklam arası bitiyor ,peygamberimiz için övgü ve önem arz eden ve 700 yıl islam a liderlik eden istanbul , islam a liderlik için tekrar başkent olacak inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı