Aliyar nasıl öldü? Çavdar Obası'nın tarihteki yeri

Diriliş Ertuğrul dizisinde yer alan Aliyar karakteri 88.bölümü ile ölecek. Peki Aliyar'ın tarihteki yeri nasıl? Aliyar gerçekte nasıl öldü? İşte tüm merak edilenler

GİRİŞ 19.05.2017 09:45 GÜNCELLEME 19.05.2017 09:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TRT 1 ekranlarının nefes kesen dizisi Diriliş Ertuğrul 88.bölümü yine olay olacak. Her bölüm farklı bir aksiyona sahne olan Diriliş Ertuğrul'da Aliyar karakterini ölecek. Candar Bey’in küçük oğlu olan Aliyar ilim erbabı olan biridir. Çağın tüm ilimlerine haizdir. Güvenilir ve asalet sahibi olması sayesinde çevredeki herkes tarafından saygıyla karşılanır. Çavdar obasının beyi olan Aliyar yani Cem Uçan, Diriliş Ertuğrul 88.bölümüyle veda edecek.

aliyar-ölüm-sahnesi

ÇAVDAR OBASININ TARİHTEKİ YERİ

Çavdar obasının tarihte ilk kayıtları Çavdarların İlhanlılar ile Anadolu’ya gelmesi ile olur. Anadolu Selçuklu Devleti’nin İlhanlıların egemenliği altına girdiği dönemde gelirler Ankara civarında yaşarlar. Çavdarlar aslında Tatar bir Moğol boyudur. Çavdarlar ile Kayı boyunun bilinen bir savaşı olmuştur; ancak bu Ertuğrul bey zamanında değil Osman Bey zamanında olmuştur.

Çevrelerinde ki köyleri yağmalayan ve Kayı egemenliğindeki Karacahisar pazarını basarak yağmalamaları üzerine, Osman Bey oğlu Orhan’ı bunları cezalandırmakla görevlendirdi. Çavdar beyi tutsak edildi ancak sonradan affedildi ve serbest kaldı. Sonradan itaat eden Çavdar obası Osmanlı hakimiyetine girdi ancak ataları Timur anadoluya gelip Osmanlı ile savaşına Osmanlı’yı sattılar ve Timur’u desteklediler.

cem-uçan-kimdir-1

Cem Uçan Kimdir? Cem Uçan Nereli? Kaç Yaşında?

Filinta dizisinde Bıçak Ali karakteri ile ciddi bir hayran kitlesine ulaşmayı başaran yakışıklı oyuncu Cem Uçan yeni dönemde Diriliş Ertuğrul dizisinde Aliyar karakterini oynamaktadır. 1976 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Cem Uçan daha önce Kurtlar Vadisi Pusu, Nizama Aldanmış Ruhlar, Acayip Hikayeler, Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam, Küçük Kıyamet, Filinta ve Sungurlar gibi bir çok projede rol almıştır. İstanbul doğumlu Cem Uçan’ın aslen nereli olduğu bilgisine henüz ulaşılamamıştır.

YORUMLAR 5
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    bu tarih dizisi, reyting için yazılsa tuğtekinde hayatta olurdu süleyman şahta burcu kıratlı vs vs.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Haberde Tatarlara Moğol denilmiş. Oysa Tatarlar Türk'tür.
    Cevapla
  • hande ateş 6 yıl önce Şikayet Et
    tebik ederim..sonunda filmde en sevilen oyuncuyu öldürdünüz.mutlusunuzdur inşallah!sadece ve sadece bu adam için 3.sezona dayandım..
    Cevapla
  • Aliyar 6 yıl önce Şikayet Et
    Dahada izlemem Aliyar 10 numara adamdı zaten dizi reyting rekorları kırdığı için iyice şımardı bu ne kardeşim bir hafta var bir hafta yok yanlış yapıyorsun Mehmet Bozdağ bir zamanlar kurtlar vadisi de reyting rekorları kırıyor du dikkat edin sizde o hale düsmeyin
    Cevapla
  • Sena 6 yıl önce Şikayet Et
    Çavdarli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak