Söz, İsimsizler, Savaşçı! Asker dizileri fikri nereden çıktı?

TV ekranlarının yeni asker dizileri Söz, İsimsizler, Savaşçı fikri nereden çıktı. Yeni sezonun başlaması ile birlikte yayın hayatına başlayan asker diziler şuanda izlenme rekorları kırıyor

Söz, İsimsizler, Savaşçı! Asker dizileri fikri nereden çıktı?
Söz, İsimsizler, Savaşçı! Asker dizileri fikri nereden çıktı?
GİRİŞ 13.06.2017 14:20 GÜNCELLEME 13.06.2017 14:20

Bir süredir ekranlarda farklı kanallarda Söz, İsimsizler, Savaşçı gibi konusu asker etrafında dönen diziler ağırlık kazandı.Özel Tim ve savaş konularını ele alan dizilerle ilgili bu eğilimin sadece bizde değil, tüm dünyada bir eğilim olduğunu yazan Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu "Ne tesadüf III.Dünya Savaşı dizisi!" başlıklı yazısında dünyadan çarpıcı dizilere örnek verdi.

İşte Sina Koloğlu'nun o yazısı:

NE TESADÜF III. DÜNYA SAVAŞI DİZİSİ!

Özel tim ve savaş dizilerine bizde değil, dünyada bir eğilimin olduğunu, ‘Söz’ dizisinin senaristi Ethem Özışık çıtlatmıştı. Hatta bazı eski doğu bloku ülkelerinde bile bu tarz yapımların olduğunu da söylemişti. Gerekçe Suriye özelinde, Orta Doğu’da yaşananlar. Savaşın ayak sesleri giderek artıyor, krizler birbirini kovalıyor. Böyle olunca bölgeye yakın olan olmayan, benzer diziler sunuyor. Son olarak Filmbox şirketinden dizi haberi geldi. Polonya merkezli SPI medya kuruluşunun, aralarında 15 farklı kanalı olan bir paketin film ayağı; Filmbox. Bizde D-Smart ve Turkcell TV’de iki kanalı yayında bu medya kuruluşunun; Filmbox ve Docubox. Daha tam oturmadı. Filmleri alt yazılı. Bazen yazılar yok oluyor. Arada sürpriz, kaliteli Avrupa filmleri çıkıyor. Bu Filmbox şimdi Steven Segal’e yeni bir dizi çekecek. ‘General Commander’. Kimdir bu General Commander? Paramiliter bir grup. Çünkü III. Dünya Savaşı çıkarmak isteyen örgütle savaşıyor. Ne tesadüf bir zamanlama? 2018 yılında Filmbox’ta yer alacakmış.

ABD’nin elit askerleri dizide

Bir ilginç dizi de Amerikan CBS kanalından; ‘Seal Team’... SEAL kelimesi deniz, hava ve yer anlamına geliyor. Bu özel kuvvet birimi konvansiyonel olmayan savaş, anti-terörizm, direkt saldırı ve özel keşif görevlerinde kullanılır. CBS sayfasında tanımında şöyle yazıyor;  “Yüksek riski bulunan gizli görev yapıyorlar. Sırlarını saklıyorlar. Geri dönülmez yeminleri ve vatanseverlikleri onları buna dayanmaya mecbur bırakıyor.” Bütçesi büyük bir iş. Sonbaharda başlayacak. Artık Suriye’ye mi giderler, başka yerlere mi, göreceğiz! Yapımcısı, “Dizi, askeri bir ajanın gözünden olayları anlatacak” diyor. Emperyal olmanın ‘özel tim’ dizileri de böyle olur!

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...