Diriliş Ertuğrul kadar olay olacak yeni bir dizi geliyor

TRT 1 ekranlarının reyting rekoru kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'un yapımcısından, en az Diriliş kadar olay olacak yeni bir dizi geliyor.

Diriliş Ertuğrul kadar olay olacak yeni bir dizi geliyor
Diriliş Ertuğrul kadar olay olacak yeni bir dizi geliyor
GİRİŞ 20.07.2017 13:05 GÜNCELLEME 20.07.2017 13:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ranini.tv’nin haberine göre Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı yeni bir dönem dizisi hazırlığı içinde…

TRT’nin çok sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul, sadece Türkiye’de değil yakın coğrafyamızda da önemli bir başarı kazandı… Diriliş Ertuğrul ile başarı kazanan yapımcı Mehmet Bozdağ, şimdi gözünü bir başka dönem dizisine çevirdi. Kut’ül Amare Kuşatması dizi olarak ekranlara gelecek.

29 Nisan 2017’nin Kut’ül Amâre kuşatmasının 101. yılı olması sebebiyle tasarlanan projenin senaryosunu da yine Mehmet Bozdağ kaleme aldı. Diziyi son olarak Star Tv’de yayınlanan İçimdeki Fırtına dizisini yöneten Doğan Ümit Karaca çekecek. Cast çalışmalarının hızlandığı dizine bazı roller sahiplerini buldu ancak başroller konusunda henüz son karar verilmedi. Planlamalarda bir son dakika değişikliği olmazsa ekip Ağustos ayında sete çıkacak ve dizi Kasım 2017’de yine TRT1’de yayında olacak.

kutul-amare-kuşatması

Kut’ül Amare Kuşatması Nedir?

I. Dünya Savaşı’nın Irak Cephesi’nde, İtilaf Devletleri ile İttifak Devletleri arasında gerçekleşmiş bir kuşatma muharebesidir. 8.000 askerden oluşan İngiliz-Hint garnizonu Bağdat’ın 160 kilometre güneyinde Kut kasabasında Osmanlı ordusu tarafından kuşatıldı. 101 yıl önce 29 Nisan’da sonuçlanan kuşatma sonrasında İngilizlerin 6’sı general, 476’sı subay olmak üzere toplam 13 bin 309 askeri esir alındı. Bazı tarihi kaynaklara göre Osmanlı ordusunun Birinci Dünya Savaşı’nda, Çanakkale’den sonra en büyük zaferi olan Kut’ül Amare 1952 yılına kadar Türk Ordusu tarafından bayram olarak kutlanıyordu.

YORUMLAR 5
  • Assas 6 yıl önce Şikayet Et
    1952 de kim bayram olusuna son verdi???????
    Cevapla
  • wanli 6 yıl önce Şikayet Et
    abi süper bi haber bu yaa :)
    Cevapla
  • ismail hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    osmanlının mücadele verdiği bütün cepheler filim olsun.
    Cevapla
  • 16spor 6 yıl önce Şikayet Et
    yapın yapın zaten Diriliş Ertuğrul ve Abdulhamid dizilerine çıldıran batı ve ingiliz emperyalizmi artık tasması takılı bir TÜRKİYENİN olmadığını iyice idrak etsinler.
    Cevapla
  • şahin avcı 6 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir proje olur, maalesef nesillerimiz bu büyük zaferden habersiz bırakılmış, bir zamanlar bayram olarak kutlanan o zafer sonradan unutturulmak istenmiştir.tebrik ederim umarım enkısa zamanda başlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler