Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması başlıyor

Türk televizyonculuk tarihinde bir ilk olan ‘Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’ yeni sezon bölümleriyle her Perşembe TRT1’de.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması başlıyor
Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması başlıyor
GİRİŞ 15.11.2017 16:43 GÜNCELLEME 15.11.2017 16:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeni sezonunda ilk bölümleriyle yine büyük teveccüh toplayan ‘Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’, özgün formatıyla her Perşembe izleyiciler ile buluşuyor.

Perşembe izleyicisine Kur’an ziyafeti yaşatan programın her bölümünde beş yarışmacı hafta birinciliği için yarışıyor. Stüdyodaki seyircilerin oyları ve jüri üyelerinin puanlamalarıyla belirlenen hafta birincileri, Ay finalinde yarışmaya hak kazanıyor.

Yarışmanın bu haftaki bölümünde birbirinden değerli kârilerimiz: Abdullah KUŞLU, Harun Reşit DANIŞ, Muhammed Furkan KULAZ, Muhammet Emin TOK, Muhammet ŞAHİN o güzel tilavetleri ile jüri üyelerimizin karşısına çıkarken izleyicilere de muhteşem bir Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunuyor.

Kur’an-ı Kerim’in tilavetiyle kulaklarımızı şereflendirirken aynı zamanda yayınlanacak mealiyle de gönüllerimize ilham verecek olan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na yeni sezonda Hafız İlhan Tok’da Osman Egin, Mehmet Ali Sarı ve Halil Necipoğlu’ndan oluşan jüriye dahil oldu.

“Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması” yeni sezon bölümleriyle her Perşembe saat 22.10’da TRT1’de.

KUR'AN KIRAATINDA UZMAN JÜRİ

Bilal Gökçınar ve Mehmet Nuri Işık’ın yönetmenliğini yaptığı program Rajans ortaklığında hazırlanıyor. Ramazan ayı boyunca banttan yayınlanacak ve Kadir gecesi (21 Haziran 2017) canlı yayınla final yapacak olan "Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nda Kur’an Kıraatı hususunda uzman isimler jüri olarak görev yapıyor. Yıllar boyunca yüzlerce öğrenci yetiştiren Dr. Mehmet Ali Sarı (İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi), Halil Necipoğlu (Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi) ve Osman Eğin (DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü) jüri üyesi olarak her gün yarışmada yerlerini alırken hafta finallerinde program baş danışmanı Hafız Osman Şahin (DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı) de jüri üyesi olarak programa katılıyor.

YORUMLAR 1
  • ebru 5 yıl önce Şikayet Et
    Kuranı kerimi güzel okuma yarışması 2019 da olacak mı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek