AfyonKarahisar'ın Geleneksel Lezzetleri Dünyanın Tadı'nda

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. Farklı lezzetlerin ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu hafta Afyonkarahisar’daki lezzet yolculuğuna kaldığı yerden devam edecek.

AfyonKarahisar'ın Geleneksel Lezzetleri Dünyanın Tadı'nda
AfyonKarahisar'ın Geleneksel Lezzetleri Dünyanın Tadı'nda
GİRİŞ 23.01.2020 14:20 GÜNCELLEME 23.01.2020 14:20

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri ve sofra kültürlerini izleyicilerle buluşturuyor. Dünyanın Tadı bu hafta UNESCO tarafından gastronomi şehri olarak seçilen Afyonkarahisar’dan evlere konuk olacak. Dünyanın Tadı ekibi Afyon’da ilk olarak göce dolması yapımına eşlik etti. Yapımı büyük emek isteyen göce dolmasının püf noktalarını öğrenen Yasin Esirgenç, ilginç bir pişirme şekli olan yemeğin tadına baktı. Dünyanın Tadı ekibi daha sonra Emirdağ pidesini tatmak için soluğu bir fırında aldı. Bol tereyağlı pideyi yiyen Esirgenç, pide ustasıyla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Afyonkarahisar’da bamya çorbasının çok önemli olduğunu duyan Yasin Esirgenç tarihi bir konağa misafir oldu. Kurutulmuş bamyayla pişirilen çorbayı tadan Esirgenç, Afyon geleneklerini yerinde öğrendi.

 

Bunca yemeğin üzerine bir de tatlı denemek isteyen Dünyanın Tadı ekibi haşhaş tatlısı yemeye gitti. İzleyicileri için tatlının tarifini alan Esirgenç tatlıyı yemek için sabırsızlandı.

 

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:20’de ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum