Adana'nın tarihi güzellikleri ve lezzetleri

Mekânların tarihçesi, gündelik hayatta sıkça kullanılan deyişlerin kökeni ile tarihe farklı bir bakış sunan Tarihte Yürüyen Adam’da bu hafta köklü tarihi ve lezzetli yemekleriyle Adana’daki keşfine kaldığı yerden devam edecek.

Adana'nın tarihi güzellikleri ve lezzetleri
Adana'nın tarihi güzellikleri ve lezzetleri
GİRİŞ 24.01.2020 11:30 GÜNCELLEME 24.01.2020 11:30

Tarihi sevdiren ve merak uyandıran program Tarihte Yürüyen Adam geçmişten günümüze kadar ayakta kalmayı başaran tarihi yapıları ve hikâyelerini izleyicilerle buluşturuyor. Bu hafta Ahmet Anapalı tarihi M.Ö. 6000’lü yıllara dayanan Adana’daki gezisini sürdürüyor. Anapalı, Adana’nın türkülere konu olmuş dört bin yıllık lezzeti Adana kebabının geçmişini ve püf noktalarını yerinde öğrendi. Zırhla çekilen sinirsiz etin şişlere dizilişini izleyen Ahmet Anapalı, ustayla birlikte ocak başına geçti.  

 

Tarihte Yürüyen Adam ayrıca Selçuklu hükümdarı Alaaddin Keykubat’ın Adana kebabıyla zehirlenip öldürülüşünü de programda anlattı.

 

Tarihi camiler, kervansaraylar, üstünde birçok medeniyetin yaşadığı Mezopotamya ve Anadolu şehirlerinin bilinmeyen hikâyelerinin yanı sıra yörenin en meşhur lezzetleri Tarihte Yürüyen Adam ile her Cumartesi 19.00’da Ülke TV’de…

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı