Tayland'ın yüzen pazarkarı Dünyayı Geziyorum'da

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

Tayland'ın yüzen pazarkarı Dünyayı Geziyorum'da
Tayland'ın yüzen pazarkarı Dünyayı Geziyorum'da
GİRİŞ 03.04.2020 16:00 GÜNCELLEME 03.04.2020 16:00

Özlem Tunca’nın sunumuyla ekrana gelen Dünyayı Geziyorum dünyanın dört bir yanından ilginç görüntüleri izleyicisiyle buluşturuyor. Dünyayı Geziyorum bu hafta Uzak Doğu’nun gözde ülkelerinden Tayland’dan evlere konuk olacak. 

Dünyayı karış karış gezerek ilginç yaşam, benzersiz manzaraları ve geçmişten bugüne taşınan tarihi eserleri görme fırsatı sunan Dünyayı Geziyorum yeni adreslerle ekranlardaki yerini alıyor.  Dünyayı Geziyorum bu hafta ilginç yaşam tarzlarına ev sahipliği yapan Tayland’dan izleyici karşısına çıkacak. Dünyayı Geziyorum ekibi ilk olarak kanallar arasındaki eski Tayland’ı keşfe çıktı. Tekneyle yeşilliklerin arasından geçen Özlem Tunca suyun üzerine kurulan yaşamları görünce onları yakından incelemek için sabırsızlandı. Yüzen evlerin arasından geçen Dünyayı Geziyorum ekibi Tayland’da su üzerinde yaşayan insanların günlük hayatlarını nasıl sürdüklerine dair bilgi verdi. Tayland’ın dünyaca meşhur olan ve turist akınına uğrayan yüzen pazarını görmek isteyen Dünyayı Geziyorum ekibi soluğu bu ilginç pazarda aldı. Pazarda birbirinden renkli tezgahları gören Özlem Tunca otantik meyvelerin arasında kendinden geçti. Özlem Tunca pazarda dolaşırken dikkatini çeken bir tezgahtarla keyifli bir sohbete daldı. Tunca, Türk turistler sayesinde Türkçe öğrendiğini söyleyen tezgahtarın İzmir Marşı’nı söylemesiyle duygu dolu anlar yaşadı.

Dünyayı Geziyorum ekibinin son durağı ise Bangok’un turistik merkezlerinden Altın Buda Tapınağı oldu. Beş buçuk ton ağırlığında saf altından yapılan Buda heykelini gören Tunca heykelin yapılış öyküsünü ve korumak için alınan tedbirleri Dünyayı Geziyorum izleyicileri için anlattı.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:20’de Kanal 7’de…

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan, Batı'ya tarihi uyarıyı yapıp ekledi: Dünyayı bekleyen asıl kriz..
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler