Altındal: Türkleri dilsiz yaptılar! VİDEO

Türk toplumunun bizzat Türk Dil Kurumu eliyle dilsizleştirildiğini ve tarihsizleştirildiğini savunan Aytunç Altındal, bu yüzden Muhteşem Yüzyıl gibi abuk sabuk dizilerin ortaya çıktığını söyledi.

Altındal: Türkleri dilsiz yaptılar! VİDEO
Altındal: Türkleri dilsiz yaptılar! VİDEO
GİRİŞ 05.01.2012 15:38 GÜNCELLEME 05.01.2012 15:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TVNET'te Cem Küçük’ün hazırladığı Komplo Teorisi adlı programın konuğu olan Aytunç Altındal, Türk Dil Kurumu’nun sadeleştirme adına Türkçe’yi nasıl tahrif edip kısırlaştırdığını anlatırken ilginç anektotlar da aktardı.

Kurum tartışmalarında bir üyenin, “Türkçeyi temizledik, 24 bin kelimeye düşürdük” dediğini aktaran Aytunç Altındal, sözlerine şöyle devam etti:

“Osmanlı’nın 100 bine yakın kelimesi atılmış, dilimiz 24 bin kelimeye düşürülmüş. Adam utanmadan bunu söylüyor. Birinci Türk Dil Kurultayı’nın birinci oturumda üyelerden ikisi, “Artık İslam alemiyle bizim işimiz bitti. Öyleyse İslami kavramları halkın zihninden silmemiz gerekiyor” diyebildi.

İki kişi karar vermiş buna… Silmeye ilk karar verdikleri kelime de “havas”… İslam terbiyesiyle yetişen insanlar için önemli bir kelime olan “havas”ın 24 anlamı vardır. 24 değişik bağlamlı kullanılır. Halife seçilen kişiler enhas’ül havastan olan kişilerdir. O bilgilerle yüklü olan kişilerdir. Yoksa halife olamaz.”

İşte o video:

YORUMLAR 5
  • yaşar Gürakan 12 yıl önce Şikayet Et
    Daha gerisi geride. durun bakalım daha gerisi geride...
    Cevapla
  • foti foti 12 yıl önce Şikayet Et
    eğri-doğru. Türkçe, dün arapça-farsça etkisinde kalmış ve dilinin özünden çok şey kaybetmiş. bugün aynı etki ingilizce ile devam etmektedir malesef. destinasyon, aplikasyon gibi saçma sapan kelimeleri basın-yayın kullanıyor. Şimdi tersi olsaydı Osmanlıca da ingilizcenin etkileri olsa, bugünde arapça-farsçadan etkileniyor olsak. Arapçaya sırt çevirip , "ingilizce ecdadın diliydi" mi diyeceksiniz ? Cahilliğin bu kadarı ! Osmanlıcayı zaten halk kullanmamış, devlet daireleri ve elit kesim kullanmış.Osmanlı son dönem okuma-yazma oranı %5 ! Bugün ingilizce yazılan eserler gibi o zamanda arapça -farsça eserler yazılmış.Bu medeniyetin yükselişte olduğu dönemle ilgilidir. yarın da çince etkili olur . Ama bizim özümüz Türkçedir ve muazzam bir dildir. 10bin yıllık geçmişi vardır. 450milyon kişi konuşuyor Türkçeyi ! git kazakistana,özbekistana bütün orta asya da anlaşırsın.Arapça-farsça kırması bir dil kullanınca daha Müslüman olunmuyor. akıllı olun, gelmeyin bu gazlara
    Cevapla
  • kenan9 12 yıl önce Şikayet Et
    hocam. kafaya takma zaten onu pek izleyen yok.süleyman denilen padişahın hayatına bakan seferden evini bulamadığını biliyor zaten .orada ise uçkur düşkünü adam olarak gösterilmekde diziye baksan adam yatmış cinsellik kalkmış cinsellik düşünüyormuş gibi...:) sefere kim çıkmış merak konusu oldu
    Cevapla
  • Ayhan Tüzün 12 yıl önce Şikayet Et
    HAİNİ UZAKTA ARAMA İÇİMİZDE !. O kadar hain var ki içimizde temizle temizle bitmez. Aytun beyin belirttiği gibi adamın utanması arlanması haysiyeti şerefi yok ki birde Türkçeyi arındırdık bilmem ne yaptık diye konuşuyor ! Hain oğlu hain o sildiğin kelimeler ecdadımıza yani bize ait !
    Cevapla
  • yusuf 12 yıl önce Şikayet Et
    arapça kelimeleri arındıranlar cezasını çeker inşallah. yazıklar olsun onlara, onlar gibi olanlara ve onların yolundan gidenlere...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!