Çamurcu'dan Hazreti Peygamber'e hakaret

Habertürk'te canlı yayına katılan araştırmacı yazar Kenan Çamurcu, İslam ve Hazreti Peygamber ile ilgili açıklamalarına İlahiyat Profesörü Mehmet Çelik'in tepki göstermesi üzerine, hem Habertürk moderatörüne hem de konuğa kızıp canlı yayını terk etti.

GİRİŞ 20.11.2012 17:07 GÜNCELLEME 21.11.2012 11:15
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Ortadoğu'da yaşanan savaşlarda ve gerginliklerde en belirleyici unsur olarak karşımıza çıkan din ve mezhepler Habertürk'te ekrana gelen Öteki Gündem'de Pelin Çift'in sunumuyla masaya yatırıldı.

CANLI YAYINI TERK ETTİ

Programın konukları İlahiyat Profesörü Mehmet Çelik ile araştırmacı yazar Kenan Çamurcu olurken, sözlerinin tamamlanmasına müsaade edilmediği gerekçesiyle Çamurcu canlı yayını terk etti.

'HZ MUHAMMED HZ ALİ'Yİ YÖNETİCİ İLAN ETTİ '

Hz. Ali'nin, Hz. Muhammed tarafından kendisinden sonra yönetici olarak tayin edildiğini iddia eden Çamurcu, kendisinden kaynak vermesini isteyen Mehmet Çelik'e sert çıkınca tartışma çıktı.

Öte yandan Çamurcu Medine halkının Hz. Muhammed'in cenazesine büyük oranda katılmadığını iddialarına katan Çamurcu'ya yine kaynak tepkisi geldi.

'PEYGAMBERE İFTİRA ATIYORSUN '

İlahiyat Profesörü Mehmet Çelik, Çamurcu'ya Şii kaynaklarına göre mi Sünni kaynaklarına göre mi konuştuğunu sordu. Çamurcu cevabında 'Sünni kaynakların tamamına yakını ' deyince ortam bir anda gerildi. Bunun üzerine Mehmet Çelik, Çamurcu'ya net olarak hangi Sünni kaynağa göre konuştuğunu sordu.

Kaynak ismi vermeden 'Sünni kaynakların tamamına yakını ' diyen Kenan Çamurcu, sözlerinin bitirilmesine izin verilmediğini ileri sürerek muhatabıyla tartışmaya başladı. Çelik, kaynak vermeden konuştuğu için Çamurcu'yu 'Hazreti Muhammed'e ve Medine halkına iftira atıyorsun ' diye tepki gösterdi.

MODERATÖR ARAYA GİRDİ AMA..

Ortam giderek gerilmeye başlayınca moderatör Pelin Çift araya girdi ancak kavgaya dönüşen tartışmayı sonlandıramadı.

SİTEM EDEREK GİTTİ

Son olarak Kenan Çamurcu, Habertürk ve Öteki Gündem'in moderatörü Pelin Çifte de sitem ederek yayını terk etti.

YORUMLAR 63
  • çoban çeşmesi 11 yıl önce Şikayet Et
    nüfus memuru haklıymış. yalancı olan çamurcu, "bütün kaynaklar" deyip de bir tane bile kaynak göstermeyerek yalancı olduğunu gösterdi. yalancılığ ortaya çıkınca da sıvıştıt.. bu adam gibi inanan insanların karakteristik özelliği yalancılıktır.
    Cevapla
  • Ali HAS 11 yıl önce Şikayet Et
    az kaldı. sizdeki bu muaviye sevgisi,mezhep savaşlarıyla beraber içinizde patlayacak.merak etmeyin.herkes bundan payını alacak.az kaldı böyle devam edin.
    Cevapla
  • MUSTAFA ALP 11 yıl önce Şikayet Et
    soyadı ne ki . söylediği ne olsun
    Cevapla
  • Mahmud sami 11 yıl önce Şikayet Et
    kenan çamurcu hadisi eksik aktarmaktadır.. şayet yöneticilik manası verilecekse bunun hariciler ve emeviler döneminde hz. alinin hilafetine itiraz edenlere yönelik bir uyarı şeklinde anlamak da mümkündür. bediüzzaman gibi bazı alimler de bu tür hadisleri ileride (hariciler ve emeviler döneminde) meydana gelecek olan ali düşmanlığına karşı nebevi bir uyarı olarak yorumlamışlardır. hz. peygamber alinin kendisinden sonraki yönetici olduğunu belirtmiş olsaydı, hak uğruna ana babasına ve en yakınlarına karşı bile savaşmaktan çekinmeyen sahabe bu nebevi beyanı çiğnemezdi. sahabenin ezici çoğunluğunun iki ay önce varid olan nebevi bir emri bazı dünyevi mülahazalarla çiğnediğini iddia etmek hem iftiradır, hem de tarihin tabiatına aykrıdır
    Cevapla
  • Mahmud sami 11 yıl önce Şikayet Et
    kenan çamurcu hadisi eksik aktarmaktadır.. çamurcu ele aldığı hadisi eksik aktarmaktadır. ben kimin mevlası isem ali de onun mevlasıdır, hadisinin devamı şudur: “ALLAHumme wali men wâlâhu we âdi men âdâhu” yani “ALLAHım ona muvalat edene muvalat, adavet edene adavet et” demektir. hadiste yer alan mevla, muvalat kelimesi müşterek ve ihtimalli bir kelime olup kullanıldığı bağlama farklı manalara gelmektedir. ancak hadisin devamındaki “adavet” kelimesinden hareketle hadisteki muvalatın ne anlama geldiği rahatlıkla anlaşılmaktadır. sözün akışından anlaşıldığı gibi hadisteki adavet kelimesi muvalatın karşıtı manasında kullanılmıştır. adavet düşmanlık olduğuna göre muvalat da muhabbet ve dostluk anlamındadır. dolayısıyla hadisteki muvalatı/mevlayı siyasi yönetici anlamında ele almak hadiste yer alan mukabele karinesiyle çelişik bir yorumda bulunmaktır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?