Bu hafta Şehir Tiyatroları'nda 17 oyun sahnede

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda bu hafta 17 oyun sahnelenecek.

Bu hafta Şehir Tiyatroları'nda 17 oyun sahnede
Bu hafta Şehir Tiyatroları'nda 17 oyun sahnede
GİRİŞ 20.12.2017 16:43 GÜNCELLEME 20.12.2017 16:43

Bu hafta Şehir Tiyatroları'nda sahne alacak filmler:

1- "Bizim Aile" : Sadık Şendil'in kaleme aldığı aynı adı olan eser Sinem Bayraktat tarafından tiyatro sahnesine uyarlandı. Müzikli bir oyun olan "Bizim Aile", sevgi, saygı, birlik ve beraberlik duygularıyla sıcak bir aile ortamını anlatmaya çalışıyor. 

Oyun, 20-23 Aralık tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde seyircisiyle buluşacak.

2- "Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar": Neil Simon'un  yazdığı oyunun yönetmenliğini Ersin Umulu, yaptı.

Broadway müzikali olan "Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar" oyun, 21-23 Aralık tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilecek.

3- "Geç Kalanlar": Pervin Ünalp'ın yazdığı oyunun yönetmenliğini Nihat Alptekin yapıyor. Oyun evli bir çiftin arasında yaşanan sıkıntılardan yola çıkarak, sordukları ve sordurduklarıyla seyirciye derinlikli bir yüzleşmenin resmini göstermeye çalışıyor.

Oyuncular: Defne Gürmen, Elçin Atamgüç, Vildan Gürelman ve Zafer Kırşan

Eser, 20-23 Aralık tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde sahnelenecek.

4- "Martı": Anton Çehov'un kaleme aldığı, Behçet Necatigil'in tercüme ettiği "Martı" oyunu, 20-23 Aralık tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde görülebilecek.

Oyuncular: Jülide Kural, Mert Tanık, Pelin Abay, Nazif Uğur Tan, Yeşim Koçak, Mert Asutay, Rozet Hubeş, Ersin Sanver, Hakan Arlı, Mert Aykul, Kamer Karabektaş ve Bahar Çebi 

5- "Hisse-i Şayia": Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbn-ür Refik Ahmet Nuri Sekizinci'nin kaleme aldığı oyunu Tarık Şerbetçioğlu'nun yönetti. 

"Hisse-i Şayia" adlı oyun, 20-23 Aralık tarihlerinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde izlenime sunulacak. 

6- "Çingeneler Gökyüzünde Yaşar": Dünya edebiyatının önemli isimlerinden Maksim Gorki'nin ilk öyküsü "Makar Çudra"dan uyarlanan "Çingeneler Gökyüzünde Yaşar" adlı oyun, bir çingene obasındaki deli dolu, gururlu, genç sevdalıların asla vazgeçemeyecekleri aşk ve özgürlük ile nasıl sınandıklarını konu ediniyor.

Oyun, 21-23 Aralık tarihlerinde Ümraniye Sahnesi'nde gösterilecek.

7- "Yangın Yerinde Orkideler": Mehmet Baydur'un kaleme aldığı oyunun, Hülya Karakaş yönetmenliğini yaptı.

"Yangın Yerinde Orkideler" oyunu, 21-23 Aralık tarihlerinde Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde izlenime sunulacak.

Oyuncular: Can Ertuğrul, Emin And, Eraslan Sağlam, Gözde İpek Köse, Ömer Barış Bakova ve Zümrüt Erkin

TİYATRO SEVEN ÇOCUKLAR İÇİN OYUNLAR

Tiyatroseven çocuklar için 24 Aralık'ta "Dedektif Köpek" Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, "Bir Kümes Hikayesi" Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, "Pollyanna" Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, "Bisküvi Adam" Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, "Palyaço Prens" Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, "Harikalar Mutfağı" Ümraniye Sahnesi'nde, "Yaşasın Barış" Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde sahnelenecek.

Haftanın diğer çocuk oyunlarında "Define Adası" 21 Aralık'ta Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde, "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt" 21 ve 22 Aralık'ta Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Sahnesi'nde, "Elma Kurdu Kırtık" 21 ve 22 Aralık'ta Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Sahnesi'nde izlenebilecek. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!