Trabzon'da yıllardır bitmeyen olaylar!

Avni Aker'de oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşanan olayların benzerleri, geçtiğimiz yıllarda da birçok kez yaşandı.

Trabzon'da yıllardır bitmeyen olaylar!
Trabzon'da yıllardır bitmeyen olaylar!
GİRİŞ 25.04.2016 14:46 GÜNCELLEME 25.04.2016 14:46
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Candaş Aşık / Haber7

Dün akşam oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçında Bordo Mavili bir taraftarın, maçın ilave yardımcı hakemi Volkan Bayarslan'a saldırması ve tribünde yaşanan olaylar, müsabakanın 89. dakikada ertelenmesine neden olmuştu.

Avni Aker'de yaşanan bu olayların benzeri geçtiğimiz yıllarda birçok kez yaşandı. Trabzonspor taraftarının futbol ile şiddeti birbirine karıştırması Bordo Mavili kulübe pahalıya patlıyordu.

ŞAMPİYONLUK KAÇINCA İNTİHAR ETTİ

Bu fanatizme en büyük örneklerden biri 1996 yılında yaşandı. Trabzonspor tribün lideri Mehmet Dalman, 5 mayıs 1996 Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından kaçırılan şampiyonluğun üzüntüsüyle Giresun'un Görele ilçesinde kendisini incir ağacına asarak intihar etti.

Dalman intihar etmeden önce "Ölümümden kimse sorumlu değildir, dünyaya yine gelsem yine Trabzonspor'lu olurdum." notunu bıraktı.

9 YIL ÖNCE OLAYLI SİVASSPOR MAÇI

12.08.2007 tarihinde oynanan Trabzonspor - Sivasspor müsabakasının 89. dakikasında Trabzonsporlu bir seyirci sahaya atladı. Sivassporlu Mehmet Yıldız'a saldırarak tokat atan taraftar güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılmış ve saha içi karışmıştı. Bu olayların ardından maçın hakemi Bülent Demirlek maçı tatil etti.

VOLKAN DEMİREL'E SİS BOMBASI

2014 - 2015 sezonunda oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçında çıkan olaylarda sahaya yabancı maddeler yağdı. Maçın hakemi Bülent Yıldırım üst üste anonslar yaptırmasına rağmen Trabzonspor taraftarı bu anonsları dikkate almadı. Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in koruduğu kaleye sis bombaları ve yabancı cisimler atıldı. Bu olaylar üstüne maçın ilk yarısı tamamlanmadan, Yıldırım maçı tatil etti.

HAKEME DAYAK

Spor Toto Süper Lig'de dün oynanan Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşma, taraftar olayları nedeniyle durdu. Fenerbahçe'nin 4-0 üstünlüğüyle devam eden karşılaşmanın sonlarına doğru sahaya atlayan taraftar maçın ilave hakemi Volkan Bayarslan'a saldırdı. Yere düşen Bayarslan'a tekme ve yumruk atan taraftar, araya giren güvenlik görevlileri tarafından durduruldu. Bu saldırının ardından maçın hakemi Bülent Yıldırım 89. dakikada müsabakayı tatil etti.

YORUMLAR 73
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Avni Aker kapatılsın trabzonda futbol yasaklansin.
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    hakemi döven bu adamı güneydoğuya gönderin.
    Cevapla
  • offlu 7 yıl önce Şikayet Et
    trabzonun bu alemde birilerine olması gereken hakkı adaleti göstermesi ne ilgiçtir...birilerini çok çok rahatsız ediyor demekki dogru yolda trabzon devam uşaklar kralına geri vites c.baskanına şikayet etsinler ama onunda gücü yetmez mesele trabzon olunca vesselam...
    Cevapla
  • Tuğra bizon 7 yıl önce Şikayet Et
    Maç süresini 89 dakika ile sınırlandıralım,tatil ihtimali kalmaz
    Cevapla
  • no comment 7 yıl önce Şikayet Et
    TS seyircisi her zaman agresif ve her zaman zorba olmuştur.Futbolu bir savaşmış gibi yaşayan hiçbir renge tahammülü olayan güruhdan ibarettir.Bence TS ligden atılmalıdır.Yada en az 3 ila 5 yıl ligden men edilmelidir.Çünkü işin tadını iyice kaçırmışlardır.
    Cevapla
  • trabzon 7 yıl önce Şikayet Et
    yavaş kasayı takarsın.trabzonun kenti insanı merttir bi şehre maletmemek lazım.trabzon halkının terörlüğü dünyada yaşamış hiçbir örgüte benzemez pkk daeş bilmem ne mumla arasınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle