Rekorun da rekoru kırılacak!

Rusya'dan gelecek turist sayısında 2018'de yeni rekorların kırılması bekleniyor.

Rekorun da rekoru kırılacak!
Rekorun da rekoru kırılacak!
GİRİŞ 29.10.2017 14:13 GÜNCELLEME 29.10.2017 16:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, "Rusya'dan gelecek ziyaretçi sayılarımızın 2018'de bütün tarihleri yenileyeceğine, bütün rekorların üzerine çıkacağına inanıyorum. Bunun hazırlığını da yaptık." dedi.

Arısoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Rusya ile turizm  ilişkileri bakımından büyük bir travma yaşandığını, ancak bu yıl  sektörün ve  bütün tarafların beklentisinin çok üzerine çıkıldığını söyledi.Yaklaşık 10 aylık  süreçteki rakamların 2015'teki turist sayısını aştığını aktaran Arısoy, "Kesin  olmayan verilere göre 4 milyon 600 bin civarında Rus turist ülkemizi ziyaret  etmiş görünüyor." ifadesini kullandı.

Rusya ile Türkiye arasında turizmin gelişmesine yönelik  organizasyonlar düzenlediklerini vurgulayan Arısoy, Rus tarafının da yüksek iş  birliğinden memnun olduğunu belirtti.

"Rusya'dan gelecek ziyaretçi sayılarımızın 2018'de bütün tarihleri  yenileyeceğine, bütün rekorların üzerine çıkacağına inanıyorum. Bunun hazırlığını  da yaptık Rusya da böyle olacağını öngörüyor." diyen Arısoy, Karadeniz  Bölgesi'nde kruvaziyer turizme yönelik çalışma yapacaklarını, iki ülkenin dış  politikası kuralları çerçevesinde bunun gerçekleştirileceğini ifade etti.

"Vize konusunda kolaylık bekliyoruz"

Rus turistlerin sadece Antalya değil, Türkiye'nin her bölgesine gelmek  istediğini aktaran Arısoy,  "Biz Türkiye'de turizmi hem bütün ülkeye hem de bütün  bir yıla yaymak istiyoruz. Ruslar da Türkiye'den ülkelerine turist akışında artış  bekliyor. Bunun için de vize konusunda kolaylık göstermelerini istiyoruz. Yeni  sezonda kolaylıklar sağlanacak." dedi.

Antalya'nın turizmin başkenti olduğuna, bunun için kente ayrı bir önem  verdiklerine değinen Arısoy, Antalya'nın turist güvenliği konusunda çok yüksek  bir kapasite elde ettiğini kaydetti.

Bütün kamu kurumlarının, turizm sektörünün bütün temsilcilerinin Rus  misafirlerin konforu için çalıştığını anlatan Arısoy, şöyle devam etti:

"Biz de çalışmaları sürekli takip ediyoruz. Zaten turizmi her mevsime  yaymaktan kastımız Antalya'yı merkez olmayı koruyarak, diğer taraflara da belli  düzeyde turist çekebilmek. Bu diğer şehirlerimizin de tanınması, Rus  misafirlerimiz tarafından ziyaret edilmesi için büyük vesile olacaktır. Bu,  Antalya'nın kapasitesini aşağı değil, yukarıya çekecek bir hareket olacaktır.  Onlar da belli başlı şehirleri değil, diğer bölgelerin de ziyaret edilmesini  arzuluyorlar. Yüksek bir işbirliğini sürdürmeye devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    yabanci turist olmasi illaki önemli ve sevindirici bisey , lakin yerli turist 2 katina tatil yapiyor bunada bir el atsaniz....
    Cevapla