'Uyanık çiftçi' uyduya yakalandı

"Gerçeğe aykırı beyanda bulunan ve haksız yere tarımsal desteklerden faydalanan" 17 bin 134 çiftçiye, 5 yıl süreyle hiçbir destekten yararlanamama cezası verildi.

'Uyanık çiftçi' uyduya yakalandı
'Uyanık çiftçi' uyduya yakalandı
GİRİŞ 11.05.2013 16:59 GÜNCELLEME 11.05.2013 16:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, "tarımsal destekleme ödemelerinin yerinde kullanılıp kullanılmadığı titiz çalışmalarla" denetleniyor.

Bu denetimler sonucu, uydu takibinin de yardımıyla Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) uygulamalarının hayata geçirildiği 2001-2012 döneminde 17 bin 134 çiftçiye, "gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu ve haksız yere desteklemelerden yararlandığı" gerekçesiyle 5 yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlanamama cezası uygulandı.

"Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olan" çiftçilerden 10 bin 390'ının cezası sona ererken, 6 bin 744'ü hala desteklerden yararlanamıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    Çiftçi desteklenmeli... Şehirleri her türlü destekleyen köylerdeki doğal kaynaktır. Belediyeler ne yapar? Çalışan ihtiyacı olanı yerinden belirlesin. Köyleri kurutmayalım, şehirler de kurur. Bu denetlemeleri bir de zengin tüccarlara yapsak. Sülalesinin ev-araba-şöför-hizmetçi-seyahat-restoran..masraflarını vergiden düşen. Daha da zenginlerin vergiden düştükleri İstanbulun en güzel arsalarında kurdukları vakıflar,.....
    Cevapla
  • abdullah yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    ne yapsın çiftçi. abi yapacak bişi yok.. çiftçiye hak edilen değer verilmiyor her zaman çiftçi eziliyor.. millet her yerden çarpıyor devletin gözü sadece garibanı görüyor..
    Cevapla
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Birileri gözünü hiç açmaz.. Hala "Türkiye'de çiftçi fakir, aç, sürünüyor." desin dursun.
    Cevapla
  • TELETABI 10 yıl önce Şikayet Et
    KIRA. Adam istanbulda oturuyor doguda arsasi var..tarimcilik yapiyormu$ gibi devletten destek aliyor..veya adam arsasini tarim icin kiraya veriyor..yüzlerce dönümü kiralik alan ciftci destek alamiyor da arsa sahibi devlette destek icin basvuruyor..böyle durumlar da var..devlet kime destek verdigini iyi takip etmeli..Desteksiz tarim yapilamaz ama verilen destek de üretim icin kullanilmali..
    Cevapla