Maliye iş dünyasının ayağına gidecek

Maliye, iş dünyasının sorunlarına çözüm için ziyaretlere başlıyor. Bakan Şimşek TÜSİAD, MÜSİAD ve TOBB ile biraraya gelineceğini söyledi.

Maliye iş dünyasının ayağına gidecek
Maliye iş dünyasının ayağına gidecek
GİRİŞ 09.02.2015 09:06 GÜNCELLEME 09.02.2015 09:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanlığı iş dünyasının sorunlarına çözüm bulmak adına ziyaretlere başlıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, maliye olarak özel sektör ile diyalog içerisinde olduklarını belirterek, geçen ay YASED ile bir araya gelerek 50 sorun belirlendiğini kaydetti. YASED, TÜSİAD ve TOBB’un sorunlarının aynı olduğunu dile getiren Bakan Şimşek, “Biz sahadayız mart ayında TOBB ile bir araya gelecekler. MÜSİAD ve TÜSİAD’la bir araya gelecekler. Bu süreç devam edecek.

Bu bizim işimizi yaparken toplumdan iş aleminden kopuk olarak değil tam aksine olaya maksimum düzeyde vakıf olmasını sağlıyor” dedi. Maliye Bakanı Şimşek ayrıca, kayıt dışı ekonomi paketini sivil toplum kuruluşları ve iş alemiyle birlikte çalıştıklarını ifade ederek bu kapsamda turizm sektörü ile görüştüklerini bildirdi. Şimşek, “Turizm şirketleri ‘yabancılar konut alıyor, internet üzerinden kendi ülkelerinden yerel gazete ilanları ile kiraya veriyorlar. Bu haksız rekabete yol açıyor’ dediler. Bu sorunu beraber çalışalım dedik. Kim bir ticari faaliyette bulunuyorsa yerli yabancı ayrımı olmaz ticari kazancın kanunlar çerçevesinde belli bir kısmını vergi olarak 78 milyonun hakkı olarak ödemek zorunda” diye konuştu. Şimşek, kaçak akaryakıtla mücadele kapsamında da, 2016’dan itibaren yazar kasa ile pos cihazının entegre olduğu yeni bir kayıt sistemine geçileceğini aktardı. Şimşek “100 milyar kayıt altına alınmış olacak. Bu da 29-30 milyar TL’lik bir vergi söz konusu olacak diyebilirsiniz” dedi.

KAYNAK: ERCAN BAYSAL - STAR
YORUMLAR 1
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    az biraz da vatandasin sorunlari dusunulse cok iyi olacak
    Cevapla