Citigroup'tan flaş Akbank kararı!

Citigroup, Akbank'ta sermayenin yüzde 9,9'una tekabül eden yaklaşık 396 milyon hissesini satacak.

Citigroup'tan flaş Akbank kararı!
Citigroup'tan flaş Akbank kararı!
GİRİŞ 04.03.2015 19:07 GÜNCELLEME 05.03.2015 10:47
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Akbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Citigroup'un bankada kalan yüzde 9,9 payını önceden belirli olmayan çok sayıda alıcı adayına hızlandırılmış talep toplama (accelerated equity offering) yöntemi ile satma konusunda bir prensip kararı aldığının Akbank'a bildirdiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bankamızın dolaylı ortağı olan Citigroup Inc tarafından bankamızın yüzde 10,1 oranındaki hissesinin piyasada hızlandırılmış talep toplama yöntemi ile satıldığı, Citigroup, Citi Overseas Investments Corporation, Sabancı Holding ve bankamız arasında 30 Nisan 2012 tarihinde imzalanan sözleşmeye göre Citigroup'un satıştan sonra elinde kalacak olan yüzde 9,9 oranındaki stratejik iştirakini, sınırlı haller dışında, 3 yıl süreyle satmayacağı, Citigroup'un bankamız sermayesindeki payının azalması sonucunda ilgi (c)'de kayıtlı özel durum açıklamamız ile kamuya duyurulmuş muhtelif hissedarlık haklarının yürürlükten kalkacağı ancak Citigroup'un bankamızda sahip olmaya devam edeceği hisselerin üçüncü kişilere satışına ilişkin olarak Sabancı Holding'in ön alım ve öncelikli teklif verme haklarının yürürlükte kalacağı bilgisi verilmiştir."

Citigroup'un devam eden sermaye planlama çalışmalarının bir parçası olarak kendi ana faaliyetlerine odaklanma ve azınlık payı sahibi olduğu şirketlerden ayrılma kararı aldığı aktarılan açıklamada, "Bu sebeple halihazırda sahip olduğu ve bankamız sermayesinin yüzde 9,9'una tekabül eden yaklaşık 396 milyon Akbank T.A.Ş hissesini, piyasada, önceden belirli olmayan çok sayıda alıcı adayına hızlandırılmış talep toplama (accelerated equity offering) yöntemi ile satma konusunda bir prensip kararı aldığını bankamıza bildirmiştir" denildi.

Açıklamada, bu bağlamda sermaye piyasalarındaki global iyileşme, Citigroup'un ana faaliyetlerine odaklanma ve sermaye gelirlerini azami miktara çıkarma kararıyla paralel olarak, Citigroup ve Sabancı Holding'in, Citigroup'un hisselerini üçüncü kişilere satabilmesi için söz konusu satış yasağının süresinden önce sona erdirilmesine karar verdiği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • akıllıca 9 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar doların tavan yaptığı böyle zamanı satarak değerlendiriyor. Sağolun politikacılar. Faizi gündemde tuttuğunuz ve eleştirdiğiniz sürece eleştirirken artırmış olacaksınız.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Haksöz rumuzlu yorumcu, Ak Parti zamanında yüksek faiz verildi diyemezsin. Bilakis istikrar sayesinde Ak Parti faizleri, iki haneli faiz oranlarından tek haneli faiz oranlarına indirdi. Ak Parti öncesi dünyanın en yüksek faiziler bizdeydi. Gezi olayları öncesi reel faizler negatifti. Hem işsizlik oranı yüksek diye şikayet ediyorsun hem de işsizliği azaltacak olan reel ekonomiyi canlandıracak olan faiz düşürülmesine karşı çıkıyorsun bu olmaz. Kimse de istatistik için kurulmuş ve sana yalan borcu olmayan bir kurumun onlarca uzmanıyla, yüzlerce saha araştırmacısıyla büyük emeklerle yaptığı araştırmalara dayanan istatistik rakamlarını bırakıp da, senin afaki rakamlarını kaale almaz.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyon ürettiğimizin (sadece devletin üretimi değil Yurdumuzdaki tüm üretiminin), tükettiğimizden az olmasının bir sonucu veya başka bir anlatımla onun bir göstergesidir. Senin dediğinin tam tersine Hükümetten çok halkın işidir. Çünkü üreten de tüketen de halktır. Mesela enflasyonun en düşük olduğu ülkelerden İsviçre’nin yönetim sistemini aynen buraya alsak bir şey değişmez. Dikkat et üretim sistemini demiyorum. Ha devletin rolü yok mudur? Yönlendirici olarak vardır. Potansiyelimizin yüksek olduğu katma değeri yüksek sektörleri, illeri teşvik eder. Güven telkin eder. İstikrar sunar, önünü daha iyi gören yatırımcı da daha isabetli yatırım yapar. Nitekim Ak Parti bunu en iyi şekilde yaptı
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    İstatistik rumuzlu yorumcu, TÜİK birkaç mala bakarak fiyat artışı belirlemiyor enflasyon sepetinde yüzlerce mal ve hizmetin (432 tane olması lazım) fiyat değişimleri izleniyor. Senin dediğin et de var içinde Belediye Otobüs Ücreti, Dolmuş Ücreti, Servis Ücreti, Taksi Ücreti, Şehirlerarası Otobüs Ücreti, Uçak Bileti Ücreti gibi senin aklına gelebilecek gelemeyecek daha birçok kalem de var.
    Cevapla
  • istatistik 9 yıl önce Şikayet Et
    tüik in açıkladığı rakamlara bak bide sadece otobüs ve dolmuşlarda yapılan zamlara bak anlarsın kardeşim istatistik verilerinini doğrumu yoksa yanlışmı olduğunu et e bi bak ne çıkıo enflasyon faiz neymiş bi gör suçu millete atmak seni kurtarmaz hükümetin işidir bu o zaman eski partilerde millet yüzünden yapamadık mı diycekler...
    Cevapla
  • sungur 9 yıl önce Şikayet Et
    kene denilen asalak hayvanın bir özelliği vardır arkadaşlar.." yapıştığı canlının kanını emer emer emer ve iyice şişkinleşince kendiliğinden düşer.. aksi takdirde keneyi yapıştığı yerden çok güç kopartanilirisiniz....!!!
    Cevapla
  • haksöz 9 yıl önce Şikayet Et
    bazıları ahkam kesmiş sıcak paranın ülkeden gitmesi iyi ya kardeşim madem bu iyyidi 12 yıldır niye içerde tutmak için yüksek faiz verdiniz millete ne oldu 12 yıl aradan sonra mı geldi aklınıza üretmek baktınız işsizlik almış başını gidiyor gerçek işsizlik olmuş yüzde 20 tuikin yalan verileri bile artık saklayamıyor işsizliği eee ne yapalım sıcak para ile bu kadar oluyormuş diyip baştakiler karar değiştirdiler , şimdi sıcak para düşmanı oldular birden eskiden de yüksek faiz verip doları düşürüp bu sayede yalancı bir bahar oluşturuyorlardı ama yolun sonuna gelindi
    Cevapla
  • Recep 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de işsizlik %9,8. Fransa %10,5 İspanya %24,2 (Ağustos 2014 verileri). Yani bence kötü gidiyor, demekle ekonomi kötü gitmez. Verilerle, donelerle, istatistiklerle konuşmak lazım. Hükümet ekonomiyi gayet iyi yönetiyor, çabanız boşuna.
    Cevapla
  • İhsan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeden kaçan kaçana AKP liler halen anlamıyorlar sanıyorlarki RTE düşmanlığı var.Ne alakası var birader ülke batağa gidiyor görmüyormusunuz, o zaman 2002 dede ECEVİT DÜŞMANLIĞI vardı ülkede o yüzden gitti, faiz lobisi götürdü ECEVİTİ demekki, demekki ECEVİT mükemmel yönetiyordu ülkeyi faiz lobisi çok zarar etti o yüzden gitti ecevit....Bırakın beyler artık savunma durumunu gerçekler ortada aklı selim olun ve bizi bu fakirliğe dogru itenlerden kurtulun bu memlekette.
    Cevapla
  • Recep 9 yıl önce Şikayet Et
    12 senedir kriz var diyorsunuz, para kaçıyor diyorsunuz. Biz artık sıkıldık, siz halen sıkılmadınız mı? Türkiye'nin iki holdingi yüzde 20 karını artırdı, ey AKP'li olmayanlar ekonomi haberlerini de okumuyor musunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle