Emekliye yüzde 5 zam yapılacak

Yılın ilk zammını Ocak'ta alan emekliler, Temmuz'da bir zam daha alacak. Tüm memurların ve emeklilerinin maaşı Temmuz'da yüzde 5 artırılacak

Emekliye yüzde 5 zam yapılacak
Emekliye yüzde 5 zam yapılacak
GİRİŞ 05.02.2016 08:22 GÜNCELLEME 05.02.2016 08:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Memurların ve memur emeklilerinin de enflasyon farkı alıp almayacağı 4 Temmuz'da belli olacak. Bu tarihte Türkiye İstatistik Kurumu Ocak-Haziran enflasyon verilerini açıklayacak. Yine aynı tarihte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı Temmuz zammı da belli olacak. Enflasyon ne çıkarsa yaklaşık 8.9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, o oranı zam olarak alacak. Uzmanların tahminine göre ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4-5 arasında gerçekleşecek.

MAAŞ 4 BİN LİRAYI BULACAK

Şu an en yüksek SSK emeklisi maaşı 3 bin 814 lira. Temmuz'da enflasyon yüzde 4 çıkarsa bu kişinin maaşı 3 bin 966 liraya ulaşacak. Temmuz'da enflasyon yüzde 5 olursa aynı emeklinin maaşı 4 bin 4 liraya çıkacak. Takvim'in haberine göre, en düşük Bağ-Kur tarım emeklisi maaşı da 874 lira 19 kuruş. Eğer Temmuz zammı yüzde 4 olarak gerçekleşirse bu kişinin maaşı 909 lira 15 kuruşa çıkacak. Yüzde 5 enflasyona göre ise maaşı 917 lira 89 kuruşa yükselecek.

GÖZLER TORBA YASA İÇİN RESMİ GAZETE'DE

Emekli olup Bağ-Kur kapsamında çalışanlar, yüzde 10'luk kesintinin kalkmasıyla bir zamma daha kavuşacak. Torba yasada yer alan düzenleme ile emekli olup Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam edenlerin maaşından yapılan yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi kaldırdı. Yasa Resmi Gazete'de yayınlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecek. Bu ay içerisinde Resmi Gazete'de yayınlanırsa, emeklilerin Şubat maaşından kesinti yapılmayacak. Kesintinin kalması ile maaşlarını tam almaya başlayacaklar.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 3
  • H.Ş 8 yıl önce Şikayet Et
    2000 Yılından sonra emekli olanların intibakı yapılmalı yanlışlık düzeltilmeli adalet sağlanmalıdır. İnşallah terör belasından da kurtuluruz Allah'ım kahraman askerimize polisimize yardım et onlar sana emanet...Amin
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Bencede 2000 yılından sonra emekli olanlara intibak yasası uygulanması şart bu Anayasaya göre eşitlik ilkelerinede aykırı.2000 yılından öncekilere uygula 2000 yılından sonra emekli olanlara uygulama..bu çok yanlış..tabi Ülkemizin başında bir pkk belasıda var Türkiyeyi milyarlarca lira zarara soktular ..kolay değil.
    Cevapla
  • EMEKLİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yetkililer; Yalvarırım bizi anlayın İntibaklar verilmedikten sonra aradaki adaleti sağlamış olamazsınız Adam 9600' le emekli olmuş emekli maaşı 1550 - Adam 3600' den emekli olmuş maaşı 1350.
    Cevapla