Yiğit Bulut'tan yeni dolar yorumu!

Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu.

Yiğit Bulut'tan yeni dolar yorumu!
Yiğit Bulut'tan yeni dolar yorumu!
GİRİŞ 24.10.2016 13:54 GÜNCELLEME 24.10.2016 13:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut TRT Haber'de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Bulut başkanlık referandumunun piyasa olumlu yansıyacağını söyledi.

"MERKEZ BANKASI GERÇEKTEN TAM BAĞIMSIZ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Geçen hafta Çarşamba günü, yani para Politikası Kurulu toplantısında bir gün önce, Yiğit Bulut ihtiyaç duyulması durumunda Merkez Bankası'nın bu ayı pas geçebileceğini belirtmişti.

Bulut, "Merkez Bankası çok uzun zamandır koridoru daraltıyor, faiz indiriyor. Merkez Bankası bunu bizden çok daha iyi bilir... Eğer küresel ekonomik şartlar ne gerektiriyorsa, Merkez Bankası onu yapar. Bu ay pas geçmesi gerekiyorsa Merkez Bankası pas da geçer. Merkez Bankası illa da koridoru daraltacak, faiz düşürecek diye bir spekülasyon yaparak kur üzerinden spekülatif gelir elde etmek isteyenlerin balonu ellerinde patlasın diye söylüyorum bunları" demişti.

Perşembe günü toplantıda ise Merkez Bankası üst bantta 25 baz puan indirim bekleyen analist beklentilerinin aksine faizleri sabit tutmuştu. Bulut Merkez Bankası'nın bu kararla bağımsızlığını gösterdiğini belirtti.

"BAŞKANLIK REFERANDUMU PİYASAYA OLUMLU YANSIR"

Geçen hafta kurda en çok etkili olan gelişmelerden biri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin görüşmelere açık olduğu yönünde gelen mesajının ardından hız kazanan başkanlık tartışmalarıydı.

Analistler, başkanlık sistemi tartışmalarının yaratacağı gerginlik ve referandum ve seçim ihtimallerinin gündeme gelmesiyle oluşacak belirsizliğin piyasalarda tedirginlik yarattığını söylese de, Bulut başkanlık referandumunun piyasa olumlu yansıyacağını ve doların daha da düşeceğini söyledi. Bulut'a göre her seçimin piyasaya daha büyük istikrar getiriyor.

"TÜRKİYE MUSUL'LA İLİŞKİLENDİRİLEREK DÖVİZ KURLARI YUKARI TAŞINMAK İSTENİYOR"

Musul operasyonunun başlaması ile birlikte Türk askerinin bölgeye harekat düzenleme olasılığı da kur baskılayan faktörlerden biri sayılıyordu. Ancak Bulut, bu analizlerin Türk lirasının değerini düşürmek için kullanıldığını iddia etti.

YORUMLAR 5
  • hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Yigitcim paraniz batsin ne inerse insin ne cikarsada ciksin, biz bu ümmete bir sey olsun istemeyiz sizde halen para deyip durmayin artik tamam yaw herkez kimin ne oldugunu biliyo, para bizi kurtarmaz kesinlikle ama Allah bize gecmisten geleceklere kadar ve daima yeter daha ne yani....?
    Cevapla
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    Trilyonlarca karşılıksız basılan dolar bombası patlaması yakındır....kimse dolar tutmayacak....herkes dolardan & euro dan kaçacak....çok yakında....
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    neye dayanarak söylüyorsunuz
    Cevapla
  • T.C.Vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Yigit bey dolar devamli artiyor.T.Lnin ve vatandasin alim gucu devamli dusuyor.T.L miz nezaman degerlenecek.Nezaman 1TLmiz 1$a denk olacak.Maaslarimiz yerinde sayiyor...
    Cevapla
  • akyazılı 7 yıl önce Şikayet Et
    1 Tl =1 $ şuan hemen olsun ekonomimiz felç olur.Bunun şartları var.ithalat ihracat imalat herbirini farklı etkiler.Bu uzun vadeye yayılırsa mümkündür yoksa tek başına bir şey ifade etmez.
    Cevapla