TMSF Türkiye ikincisi oldu!

TMSF'ye devredilen veya fonun kayyum olarak atandığı şirket sayısı Mart sonu itibarıyla 879'a ulaşırken, şirketlerin toplam aktif büyüklüğü 40 milyar TL oldu.

TMSF Türkiye ikincisi oldu!
TMSF Türkiye ikincisi oldu!
GİRİŞ 25.05.2017 13:36 GÜNCELLEME 25.05.2017 19:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Böylece TMSF aktifleri açısından Fortune 500`ün son yayımlanan listesine göre Türkiye`nin en büyük ikinci şirketi konumuna geldi.

Tasarrauf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) Ocak- Mart dönemine ilişkin üç aylık faaliyet raporu açıklandı. Buna göre, mart ayı sonu itibariyle TMSF’ye devredilen şirket sayısı 879’a ulaştı ve bu şirketlerin aktif büyüklüğü ise tam 40 milyar TL.

Raporda söz konusu şirketlerde 44 bin 888 kişinin istihdam edildiği belirtildi.

KİMLER TMSF BÜNYESİNE GEÇMİŞTİ?

TMSF’ye devredilen şirketler arasında, İstikbal mobilyalarının sahibi olan Boydak Holding, Naksan Holding, Orkide yağlarının da sahibi olan Küçükbay Şirketler Grubu ile Kavuklar Holding, Tarkim Havacılık, online satış kuruluşu Tozlu AŞ de bulunuyor.

40 MİLYAR TL İLE NELER YAPILABİLİR?

Sözcü'de yer alan habere göre 40 milyar TL günümüz dolar kurundan hesaplandığında 11,2 milyar dolar yapıyor. Peki bu parayla neler yapılabilir?

Avrasya Tüneli (1,2 milyar dolar) – 9 adet
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ( 3 milyar dolar) – 3 adet
Körfez Köprüsü (1.4 milyar dolar) – 9 adet
Marmaray ( 2.2 milyar dolar) – 5 adet

TMSF, DEMİR YOLLARINI GEÇTİ

Fortune 500 Türkiye’nin, 2016 yılında yayımladığı listeye göre şuan TMSF, elinde bulundurduğu şirketlerin aktif büyüklüklerine bakıldığında Türkiye’nin en büyük ikinci şirketi durumunda. 2016 yılında hazırlanan listeye göre aktif büyüklükleri bakımından 47.6 milyar TL’lik değeri ile Türk Hava Yolları ilk sırada yer alırken TCDD 31.5 milyar TL’lik değeri ile ikinci sıradaydı. TMSF böylece TCDD’yi geride bırakmış oldu.

YORUMLAR 3
  • haqo 6 yıl önce Şikayet Et
    güzel para kanka
    Cevapla
  • vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    neyi bekliyor bu tmsf c p z n her neyse bir an evel satılıp paralar hazineye aktarılmalı
    Cevapla
  • SSK EMEKLİSİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Esası İtibarı ile her şey DEVLETİMİZİN dir ; Devlet milletin dir.
    Cevapla