Kira alacağı davalarına temyiz yolu

Adalet Bakanlığının hazırladığı kanun tasarısıyla, 40 bin lira üzerindeki kira ilişkisinden doğan alacak davalarında istinaf mahkemesinin verdiği karar temyiz edilebilecek.

Kira alacağı davalarına temyiz yolu
Kira alacağı davalarına temyiz yolu
GİRİŞ 01.06.2017 12:10 GÜNCELLEME 01.06.2017 12:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, TBMM'ye gönderilen Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin İşleyişinde Ortaya Çıkan Sorunların Giderilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının yasalaşması halinde, daha önce miktarı ne olursa olsun temyiz edilemeyen ve istinaf mahkemelerinde kesinleşen kira alacağı davalarında yeni bir dönem başlayacak.

Mevcut düzenlemede yer alan, sulh hukuk mahkemelerinin, kira ilişkisinden doğan alacak davalarıyla ilgili kararlarına karşı temyiz yoluna başvurulamamasını içeren hükümde değişiklik yapılacak.

Kira alacağı davalarında ilk derece mahkemelerinin verdiği ve istinafta kesinleşen kararlara karşı hem ev sahibine hem kiracıya temyiz yolu açılacak.

Tasarının yasalaşmasıyla, değeri 40 bin liraya kadar olan kira alacağı davaları istinaf mahkemelerinde kesinleşecek. Bu miktarın üstündeki davalarla ilgili kararlar ise temyiz edilebilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • engin kaya 6 yıl önce Şikayet Et
    koskoca devletin gözü kör mahkemelerdeki dosyaların %60 ı nerdeyse kira anlaşmazlıkları.bu kadar aklı başında olanlar varken çıkarılan akılsız yasalar bu işi dertküpü haline getiriyor.önce araştırılır sonra kanun yapılır.deniz kenarında kısa donla güneşlenen bürokratlar kanun yapamaz çünkü toplumun yaşam tarzından uzaktırlar.gelsinler bir de bana danışsınlar.davalar iki gün sonra sıfıra düşer
    Cevapla