Müezzinoğlu'ndan flaş kıdem tazminatı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Müezzinoğlu'ndan flaş kıdem tazminatı açıklaması
Müezzinoğlu'ndan flaş kıdem tazminatı açıklaması
GİRİŞ 08.06.2017 10:16 GÜNCELLEME 08.06.2017 10:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı iftar daveti sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Müezzinoğlu, kıdem tazminatı ile ilgili, kafa karıştıran maddelere açıklık getirdi. Çalışanlar, ilave desteği belirli bir süre sonra alabilecek.

Bakan Müezzinoğlu, kafaları karıştıran kıdem tazminatının işleyişi ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Mevcut yapıdan memnunum diyen hiçbir arkadaşımıza dokunmayacağız. Hak kaybı istemeyenler buyursun hak kaybının olmadığı mevcut yapıda devam edebilirler. Ama bundan sonraki sistemin ilk defa işe girecekler için şeffaf, güçlü, hakkaniyetli, yeni sistemi analiz edecek ve ona göre avantajı buradaysa buraya gelecek, değilse orada kalacak. Dolayısıyla sabit ayağımızı herhangi bir değişmezde tutarsak biz değişim yapamayız. Yüzde 80-85 mağduriyetlerin olduğu bir yapıda ben sabit ayağımı hiçbir yere oynatmam diyerek çözüm gelmez"

Kıdem tazminatı konusunda da kafaları karıştıran maddelere yönelik açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, Mevcut konumda bir yılı doldurmadan zaten hiçbir hak sahibi olmuyor. Bu nedenle de 13 milyon çalışanımız var, 17 milyon işe giriş çıkış var. Esasında çalışanın kaybettiği burada. üç ay çalışmış, üç ayınki oraya damlıyor, damlayanın ne olduğunu görüyor. Alıp almama hakkı elinde ama belirli süre dolmadan çektiğinde ilave destekleri alması kademeli olarak azalıyor veya artıyor. Birikimini alacak ama ilave desteği belirli süre dolmadan almayacak, onu bilecek" açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 4
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım, sabırsızlıkla bekliyoruz özel sektörde mutsuz mutsuz çalışıyoruz, daha iyi iş buldum tazminat yüzünden gidemiyorum, çıkarın artık yasayı, sendikalar ve tazminatı garanti altında olanlar bizim derdimizi anlamaz
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım biz sabırsızlıkla bekliyoruz fonun çıkmasını sendikalar istemez çünkü fon gerçekleşirse çok iyi biliyorlarki çalışanların onlara kalmayacak
    Cevapla
  • BARIŞ KARAATAY 6 yıl önce Şikayet Et
    8 milyon isci bu fonun gerceklesmesini beklıyor.4 gözle
    Cevapla
  • Samsun... 6 yıl önce Şikayet Et
    Zamanla kıdem tazminatı fonunda biriken paralar işsislik fonu gibi amacı dışında kullanılmaz inşallah...
    Cevapla