Sibirya, Silikon Vadisi'ne rakip oluyor

Rusya, Sibirya'da sadece kripto para madenciliği yapılacak yeni bir şehir kurmaya hazırlanıyor.

Sibirya, Silikon Vadisi'ne rakip oluyor
Sibirya, Silikon Vadisi'ne rakip oluyor
GİRİŞ 17.11.2017 17:11 GÜNCELLEME 17.11.2017 17:11

Rus medyası, Sibirya`nın, özellikle enerji maliyetlerinin düşük olması nedeniyle, kripto para madenciliğinde yükselen bölgelerden biri olduğuna dikkat çekiyor.

Russia Today internet sitesinin haberine göre, bölgedeki halka ve yönetime mali kaynak yaratması beklenen projenin, gelecekte ABD'deki Silikon Vadisi'ne rakip olabileceği iddia edildi.

Rus Parlamentosu'nun alt kanadı Duma vekillerinden Boris Çernişov, kurulacak şehrin bölgedeki büyük hidroelektrik tesislerine yakın olacağını söyledi. Çernişov, "Çin sınırına yakın bölgede böyle bir şehir inşa edersek, burası yurt dışından ciddi bir yatırım alır ve bir iş merkezine dönüşür" dedi.

Sibirya, bölgede enerji maliyetlerinin düşük olması nedeniyle son dönemde kripto paramadenciliğinin popüler bölgeleri arasında. Irkutsk kentinde, elektriğin Moskova'ya göre beş kat daha ucuz olması, bölgede kripto para madenciliğinin popüler olmasını sağladı.

Rusya'da Bitcoin'in ve diğer kripto paraların satışı ya da madenciliği hala yasal değil. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir süre önce hükümete, Bitcoin ve diğer kripto paraların satışı ve madenciliğiyle ilgili 2018'e kadar bir yasal düzenleme hazırlama talimatı vermişti.